Oefenwedstrijden

Koninklijke HFC wint tweede oefenduel van Ter Leede

Dinsdagavond nam Koninklijke HFC het op tegen Ter Leede in de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor de bezoekers was dit de eerste oefenwedstrijd en kwam oud-HFC’er Koen Duijtshoff in actie. De thuisploeg won de wedstrijd met 3-0 van de zaterdag hoofdklasser.

In de eerste helft was het beeld van de wedstrijd vrij tam. Koninklijke HFC kreeg wel de ruimte om te voetballen en creëerde wat kansen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een vrije trap op de helft van Ter Leede. Roy Castien legde de bal op het hoofd van Koen Beeren, maar de van een rugblessure herstelde spits zag zijn inzet naast het doel eindigen. Zeven minuten later was het Kevin de Visser die Roy Castien de diepte in stuurde. Dit had de 1-0 moeten zijn, echter raakte de lob van Roy Castien de buitenkant van de paal.

Vrijwel direct hierna kreeg ter Leede aan de andere kant ook een enorme kans. Tom Boks werd uitgespeeld, maar de bal schoot te ver door en eindigde te dicht bij achterlijn. Er volgde wel nog een schot, echter kon de verdediging van HFC de bal weer oppakken. De achterhoede van de Haarlemmers gaf verder niet veel weg. Na ruim een half uur spelen kon Koen Beeren een knappe voorzet van Daniël van Son schampen en zo de 1-0 laten noteren. Vlak voor rust probeerde Kevin de Visser het maar eens van afstand, maar de Ter Leede-doelman kon zijn schot keren. HFC ging zodoende met een verdiende 1-0 voorsprong aan de thee.

Koninklijke HFC - Ter Leede - Voetbal in Haarlem
Koninklijke HFC versloeg Ter Leede.

Het beeld van de tweede helft bleef vrijwel gelijk aan de eerste helft. Koninklijke HFC wist meer kansen te creëren. Vlak na rust kon Kevin Sterling na een snel genomen vrije trap de bal binnenschieten en de voorsprong verdubbelen. De snelle Sterling en de veel opkomende Ilias Bronkhorst zorgden voor de nodige problemen bij de defensie van Ter Leede.

Halverwege de tweede helft gaf jongeling Ilias Bronkhorst een mooie pass op Wadi Daouameur die op zijn beurt een actie kon maken in het strafschopgebied en vervolgens keeper Ruben van der Does passeerde. Met nog een kwartier te spelen schoot Tim van Soest op het doel van de bezoekers uit Sassenheim nadat de bal twee maal verlengd werd uit een ingooi. De doelman van de bezoekers stond echter in de weg. Kort daarna was de ploeg van trainer Henk Wisman weer eens gevaarlijk, maar Tom Boks redde zijn ploeg. In eerste instantie tikte hij de bal weg voor de voeten van de aanvaller en in tweede instantie raakte hij de inzet net genoeg aan waardoor de bal met een stuit op het dak van het doel belandde. Ter Leede wist het net niet te vinden, HFC ook niet meer.

Koninklijke HFC wist op prima wijze het tweede duel van deze oefencampagne te winnen, nadat er afgelopen zaterdag nog met 0-1 van Telstar werd verloren. De ploeg van Ted Verdonkschot oogt fit. Aanstaande zaterdag is in Haarlem Quick Boys de tegenstander.