Koninklijke HFC twee maten te groot, ViH All Stars strijdend ten onder

Een hard werkend Voetbal in Haarlem (ViH) All Stars verloor zaterdag van Koninklijke HFC met 0-6. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd die vooraf ging aan de confrontatie tussen de HFC Legends en de ex-internationals KNVB, was het krachtsverschil tussen de subtopper uit de tweede divisie en het bijeen gesprokkelde regioteam groot.

Dit krachtsverschil werd vooral tussen de 14e en 22e minuut pijnlijk duidelijk voor de All Stars. In het kwartiertje daarvoor had de defensie met Rick Olthof (EDO zat.), Wessel Boer (HFC), Tom Jacob (Schoten) en Justin Luiten (Zandvoort) al de handen vol gehad aan de soepel draaiende HFC-machine. Zo ook het middenveld met Bianco Carolina (DSOV), Nick Duijn (Alliance’22) en Nick van der Zwaan (Schoten). Wat betekende dat de voorhoede met Vernon Weber (Alliance’22), Melvin Jordaan (Bloemendaal) en Tim Groenewoud (Velsen) vooral moest meeverdedigen. En nadat Weber eerst nog nipt over geschoten had sloeg HFC, dat op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd begon, keihard toe.

Pijn

Achtereenvolgens Tim van Soest, Jacob Noordmans, opnieuw Van Soest en Kevin Sterling verschalkten All Stars-goalie Dennie van der Giezen (DSOV). ,,Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit in zo’n korte periode zoveel doelpunten om de oren heb gekregen”, wist Van der Giezen in de rust, waarin hij gewisseld werd voor Joey de Jong van SVIJ. ,,En geloof mij, ook al speelden we tegen een ploeg die veel beter was, alle tegentreffers deden echt pijn.”

Gele kaart

Eigenlijk was de wedstrijd na de 0-4 al gespeeld, maar de matadoren van ViH All Stars probeerden er richting de thee nog iets van te maken. Dat leverde zowaar een kans op voor Tim Groenewoud, maar het fraai aangesneden afstandsschot miste op een haar na de juiste richting. Op slag van rust tikte de verder onzichtbare Roy Castien, die als enige een gele kaart kreeg, namens HFC wel nog de 0-5 tegen de touwen.

Vrije trappen

In de rust verving Ted Verdonkschot de helft van zijn ploeg, waarmee bij de Koninklijke toch aan kracht werd ingeboet. De HFC-trainer wilde blijkbaar geen risico’s op blessures nemen, want aanstaande zaterdag wacht alweer de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, uit tegen het op de tweede plaats bivakkerende Rijnsburgse Boys. Het All Stars-team bleef vooral knoerthard werken, wat jammer genoeg nauwelijks kansen opleverde. De minimale mogelijkheden die zich wel aandienden kwamen vooral voort uit vrije trappen. Eén daarvan, genomen door Tom Jacob, zoefde millimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Vooruitblik

In de slotfase scoorde Vince de Kwant namens HFC de zesde treffer en bleef ViH All Stars moedig zwoegen voor de – dik verdiende – eretreffer. Die kwam er niet, zodat de wedstrijd met een 0-6 eindstand werd afgesloten. ,,Het is de terechte uitslag en een logische ook. Maar, natuurlijk willen wij volgend jaar graag revanche”, blikte All Stars-coach Frank Drogtrop (Bloemendaal) opgewekt vooruit. ,,Voor die wedstrijd gaan we, als het tenminste zover komt, iets slims bedenken en wellicht nog meer op de fysieke conditie van te selecteren spelers letten. Wie weet lukt het ons dan wel om deze goede ploeg, die HFC toch is, te verslaan.”

Foto’s vindt u op onze fotopagina