Koninklijke HFC stijgt plek in Tweede Divisie door fout Jong Vitesse

De Haarlemse Tweede Divisionist Koninklijke HFC stijgt een plek op de ranglijst. De club zelf kwam niet in actie, maar een puntenstraf voor Jong Vitesse is de oorzaak. De club stelde een speler op die niet had mogen voetballen. HFC bezet nu de twaalfde positie.

In het doelpuntrijke duel tussen Jong Vitesse en Barendrecht ging de Arnhemse club in de fout. Het duel eindigde in een 4-4 gelijkspel, maar kreeg nog een staartje. De beloftenteams mogen per wedstrijd maximaal twee spelers van het eerste elftal gebruiken. Die zijn alleen speelgerechtigd als ze in de voorgaande competitiewedstrijd van het eerste minder dan een helft hebben gespeeld. De Braziliaan Nathan speelde die speelronde ook een uur lang mee met het eerste elftal van Vitesse. En dat mag dus niet.

Omdat Vitesse tijdens dat duel ook Abiola Dauda, Kosuke Ota en doelman Jeroen Houwen op de bank had zitten, heeft Jong Vitesse drie punten in mindering gekregen. Deze spelers kwamen ook bij de A-selectie vandaan, maar kwamen niet in actie voor Jong Vitesse. De wedstrijd moet overigens opnieuw worden gespeeld.

Door de puntenaftrek zakt Jong Vitesse naar de dertiende plek en stijgt Koninklijke HFC naar de twaalfde plek. Jong Vitesse heeft een punt minder dan de Haarlemmers, maar hebben wel nog het duel tegen Barendrecht tegoed.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.

 

(Foto homepage: Vitesse.nl)