Koninklijke HFC stijgt plek door winst op Kozakken Boys

Koninklijke HFC mocht op bezoek in Werkendam bij Kozakken Boys. Het seizoen kan voor de Haarlemmers al niet meer stuk. Met winst op Kozakken Boys zouden de Koninklijke nog een plek stijgen op de ranglijst en zouden zij zelfs nog derde kunnen eindigen.

HFC greep direct vanaf het begin het initiatief. Kozakken Boys had totaal geen antwoord op het spel en speelde zelfs zeer matig. Kansen waren er dan ook voor HFC. Floris van der Linden kwam net te kort op een een voorzet van Daniel van Son en Lars Weistra zag zijn inzet voorlangs gaan. Franklin Lewis opende de score voor de bezoekers. Op aangeven van Daniel van Son kwam hij oog in oog met de doelman en zette de 0-1 op het scorebord. Na twintig minuten spelen kreeg Van der Linden de kans om van elf meter de score te verdubbelen nadat Noordmans onreglementair naar het gras werd gewerkt. Met een prima eerste helft en een 0-2 voorsprong voor HFC richting de thee.

Na rust was het spelbeeld totaal veranderd. HFC speelde niet meer zo geconcentreerd als in de eerste helft en Kozakken Boys rook bloed. De thuisploeg maakte dan ook kort na rust de aansluitingstreffer. Lommers kon de rebound binnenwerken nadat Hols de eerste inzet kon blocken. Op deze manier kon het nog een lange tweede helft worden voor de ploeg van Tamerus. HFC kwam er nauwelijks meer aan te pas maar echt grote kansen bleven aan de kant van de thuisploeg ook uit. Met nog maar enkele minuten te gaan kwam HFC nog met de schrik vrij nadat Morgan de bal in de voeten van Lommers kopte. Zijn uithaal eindigde naast het doel van Boks. HFC won zo met 1-2 en is terug te vinden op de vierde plaats op de ranglijst.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols