Tweede Divisie

Koninklijke HFC sluit seizoen perfect af

De laatste wedstrijd voor Koninklijke  HFC stond zaterdag op het programma op eigen veld tegen Katwijk. De Haarlemmers kenden tot nu toe een geweldig seizoen en sloten deze ook zo af. Thuis speelde het Katwijk met 4-0 van de mat.

De Koninklijke hadden met deze laatste wedstrijd zelf nog zicht op een derde plaats op de ranglijst. Hiervoor moesten zij zelf dan wel winnen en IJsselmeervogels onderuitgaan tegen AFC.

Trainer Gertjan Tamerus wilde deze wedstrijd winnen om een fantastisch seizoen een fantastische afsluiting te geven. “Dat was een aantal wedstrijden terug lastig omdat je nergens meer voor speelde”, gaf de trainer aan. “De motivatie en de noodzaak om wedstrijden te winnen is dan even minder en dat is menselijk. De laatste vier wedstrijden wilden de ploeg iets neerzetten om het seizoen de afsluiting te geven die het verdiende”. Dat heeft de ploeg op uitmuntende wijze gedaan. Het speelde de laatste duels de beste van het hele seizoen, zo ook tegen Katwijk weer.

Legio kansen HFC

Een legio aan kansen wist de Koninklijke te creëren tegen de Kattukers. Op wat spelden prikjes na kon Katwijk geen weerstand bieden tegen het goede spel van HFC. De grootste kansen voor de thuisploeg kwamen via Lars Weistra die zijn schot geblockt zag worden na goed terugleggen van Franklin Lewis. Floris van der Linden zag zijn kopbal in de handen van doelman De Vries eindigen doordat er geen richting aan de bal meegegeven kon worden. Daniel van Son kapte geweldig zijn directe tegenstander uit en kon een schot op doel lossen. De Vries kon met een goede redding de bal tot corner verwerken.

Van Rossum

De grootste kans aan Katwijk kant was voor Mike van den Ban. Hij kon in het strafschopgebied aangespeeld worden. Door een goede balcontrole bracht hij zichzelf in positie om te schieten maar zag zijn inzet over het doel van Van Rossum gaan. Van Rossum speelde overigens zijn laatste wedstrijd voor de Koninklijke. Volgend seizoen zal de 42-jarige doelman aansluiten bij de staf als keeperstrainer.

Franklin Lewis

De 1-0 kwam van niemand minder dan Franklin Lewis. Lewis die zeker in de laatste drie wedstrijden een geweldige indruk bij iedere medespeler, staf en supporter heeft achtergelaten. De techniek, de snelheid en inzet die hij laat zien is van hoog niveau. Vorig jaar niet voor niets winnaar van de award voor grootste talent uit de regio.

Tweede helft

Na rust kreeg het publiek minder kansen voorgeschoteld maar wel meer doelpunten.  Wessel Boer kreeg direct na rust de eerste kans. Hij kon vanuit een vrije trap aangespeeld worden in het strafschopgebied en haalde uit maar de doelman kon redding brengen. Katwijk liet de tweede helft tot ongenoegen van de meegereisde supporters nog steeds te weinig zien. Een tweetal mogelijkheden konden gepareerd worden door Gerard van Rossum. Een schot van afstand van Rick van der Meer en Mike van den Ban van dichtbij waren de kanshebbers.

Breekpunt

Na een ruime tien minuten in de tweede helft werd Daniel van Son neergehaald na een goede actie in de zestien meter. Floris van der Linden mocht vanaf elf meter binnenschieten. De 2-0 leek een breekpunt te zijn want vanaf dit moment kwam HFC niet meer in gevaar en liep het alleen maar verder uit. Twee minuten later lag de 3-0 ook al in het net. Via Lewis kwam HFC er snel uit en Van der Linden mocht zijn tweede maken. Lewis was ook weer betrokken bij de 4-0 voor HFC door middel van een prima loopactie van de snelle aanvaller. Lewis hield het overzicht en zag collega Tim van Soest inkomen. Een lage voorzet voor het doel hoefde alleen maar binnengelopen te worden door Van Soest.

Wissels

In de slotfase kwamen de vertrekkende Koen Beeren en Daan Driever nog in het veld. Na afloop werd ook nog afscheid genomen van Mounir Mounji, Feyo Glim en Loet de Kwant. Ook keerde iemand terug binnen de lijnen. Jeffrey Sam-Sin mocht de laatste tien minuten van de wedstrijd zijn rentree maken. Na een lange knieblessure, die hij opliep nog voor hij echt aan de slag was gegaan bij OFC, nadat hij twee jaar geleden HFC verliet.

Al met al een geweldig seizoen, een fantastische vierde plaats en de basis is gelegd voor volgend seizoen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.