Koninklijke HFC op wilskracht en fortuin voorbij AFC

De opluchting na afloop was groot. Koninklijke HFC hengelde de eerste drie punten binnen en is daarmee van die vervelende nul af. “Deze is echt lekker,” sprak Wessel Boer na afloop. “We hadden dit echt even nodig.” AFC werd met 3-1 verslagen.

De verdediger van de Haarlemmers speelde een grote rol in de overwinning. Koninklijke HFC had in de openingsfase de handen vol aan de aanvallers van de Amsterdammers. Riley Ignacio bezorgde Wilffert en Van der Slot veel werk, maar Jordy Teijsse speelde in een vrije rol achter de spits. Koninklijke HFC kreeg daar moeilijk grip op. Pas toen Boer werd doorgeschoven kwam Koninklijke HFC zelf ook aan voetballen toe.

Eindhoven
Enigszins tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Robin Eindhoven leverde een puike voorzet af die door aanvoerder Peet van der Slot kon worden binnengeknikt. Even later raakte Eindhoven geblesseerd en moest hij worden vervangen door Floris van der Linden. Ignacio was ook twee keer dicht bij een treffer, maar Boks pareerde de ene mogelijkheid en zag de ander naastgekopt worden.

Lees verder onder de beelden.

In het tweede bedrijf werd de aanvalsdrang van de bezoekers nog sterker. De 1-1 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Nadat Jordy Teijsse tekort kwam bij een hoekschop, was het even later dan toch raak. Hij passeerde van dichtbij de doelman van HFC. De Amsterdammers roken bloed en wilden meer. Ignacio werd een strafschop onthouden toen Van der Slot hem naar de grond trok. Het offensief duurde niet lang en HFC stond weer op.

Over de streep
Kort voor tijd kreeg Van der Linden een enorme kans op de 2-1. Zijn inzet liet te lang op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk toch. Linthorst stopte de bal met zijn hand. Een rode kaart voor de verdediger van AFC en een strafschop waren het gevolg. Khalid Tadmine schoot beheerst binnen en zette daarmee de thuisploeg op 2-1. Daarna had HFC het nodige fortuin. Ignacio kreeg dé kans op de 2-2, maar de normaliter trefzekere spits wachtte te lang en zag daarna de bal hem ontfutseld worden. Eindelijk viel voor HFC het kwartje de goede kant op. Lars Weistra gooide het duel in het slot door op fraaie wijze de 3-1 te scoren. Wedstrijd gespeeld, punten in de tas.

Na afloop volgde de ontlading. Uit volle borst werd in de kleedkamer het Haarlemse clublied gezongen. “Het dak gaat eraf,” zei Tamerus na afloop bij de camera van FoxSports. “Het is nooit leuk om wedstrijden te verliezen, zeker niet als dat de eerste wedstrijden van het seizoen zijn. Het is super lekker om tegen AFC, de koploper, drie punten te pakken.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols
Samenvatting: FoxSports