Tweede Divisie

Koninklijke HFC onverdiend onderuit in Groesbeek

De Haarlemse tweededivisionist Koninklijke HFC heeft de ingezette winnende serie geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij De Treffers werd er met 0-1 verloren.

“Ik vond dat wij een behoorlijke wedstrijd speelden,” zei trainer Gertjan Tamerus na afloop tegen de camera van FOX Sports. “Voor de rust kregen wij twee grote kansen om de 0-1 te maken. Heel teleurstellend verlies je door een cornerbal die wordt ingekopt, terwijl we weten dat het hun kracht is. Uiteindelijk vind ik dat we meer verdiend hadden, dan dat we nu gekregen hebben.”

Pim Balkenstein kopte na een klein uur spelen de enige treffer tegen de touwen, maar hij kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Na tien minuten spelen kopte hij de bal voorlangs het doel van Tom Boks. Kort daarna volgde Haarlems gevaar, Khalid Tadmine schoot van 20 meter afstand over.

Diezelfde Tadmine brak kort daarna door, omspeelde de doelman van De Treffers, maar werd te veel naar de zijkant gedwongen. Daarna werd er duidelijk hands gemaakt in het strafschopgebied van de thuisclub, echter reageerde de arbiter daar niet op. De trainer van de thuisploeg, Anton Janssen, had genoeg gezien en wisselde nog voor de rust twee keer.

In de tweede helft ontsnapte Koninklijke HFC aan een achterstand. Sjoerd Ars dacht van dichtbij simpel in te kunnen tikken, maar Tom Boks lag met een knappe reflex in de weg. De resulterende hoekschop werd wel afgerond. Balkenstein kopte de 1-0 tegen de touwen, waar Tom Boks lelijk mis tastte. Een slotoffensief van Koninklijke HFC bleef uit. De Treffers kreeg nog mogelijkheden via Ars en Wouters, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan.

Door de nederlaag vinden we Koninklijke HFC terug op de negende plek in de Tweede Divisie. De ploeg heeft 9 punten gepakt in 6 duels. Aanstaande zaterdag wacht het duel in Haarlem tegen Jong Almere City.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.