Koninklijke HFC onderuit tegen laagvlieger Scheveningen

De Haarlemse tweededivisionist Koninklijke HFC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 0-1 te verliezen van Scheveningen. De ploeg van Gertjan Tamerus bevindt zich op inmiddels op de vierde plek, maar heeft door een nog in te halen duel de derde plek in het vooruitzicht.

Ondanks dat Scheveningen in de onderste regionen bivakkeert, presteert de ploeg in 2019 uitstekend. Ook in Haarlem liet de ploeg soms zien in betere vorm te steken dan tijdens de eerste seizoenshelft. Overigens bepaalden de harde wind en het drassige veld het niveau van de wedstrijd, zo kwamen veel ballen kwamen niet aan daar waar de bedoeling was. Na wat speldenprikken heen en weer was de grootste kans van de eerste helft voor de thuisploeg. Khalid Tadmine zette Robin Eindhoven alleen voor de doelman, maar Benard kreeg nog een hand tegen de bal.

Na een uur spelen kwam Scheveningen op voorsprong. Vincent Volkert liet zijn man glippen en trok hem in het eigen strafschopgebied naar beneden. Jari de Jong liet Tom Boks kansloos, 0-1. Bij Koninklijke HFC liep het niet en dit leidde tot de nodige frustraties. Zo schopte Robin Eindhoven zijn tegenstander hard onderuit en kwam hij goed weg met de gele kaart. Er volgde nog een slotoffensief, maar verder dan een rollertje van invaller Franklin Lewis kwamen de Haarlemmers niet.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Pim Hols