Tweede Divisie

Koninklijke HFC ondanks drie treffers zonder punten

In een zeer vermakelijke wedstrijd kreeg Koninklijke HFC te weinig en had het zeker een punt verdiend. Zelfs de gezellige in groot aantal aanwezige supporters van de bezoekers uit Hardenberg deelden deze mening. Maar als je drie minuten voor tijd een penalty mist en als de voorhoede spelers niet scoren, de drie Haarlemse treffers kwamen van verdedigers, kan je verwachten met lege handen achter te blijven. Voor HHC betekent de zege dat ze nog volop in de race zijn voor de derde periode en dus een vrije eerste ronde van het KNVB bekertoernooi.

Zonder Daniël van Son, die met zijn liesblessure dit seizoen niet meer in actie komt, maar met Gerard van Rossum weer op doel en Benjamin van den Broek in de basis, kreeg Koninklijke HFC de eerste goede kans in de derde minuut. Jacob Noordmans kwam goed door, maar schoot helaas te gehaast naast. Het leuke eerste kwartier was voor de thuisploeg dat een paar corners kreeg en Tim van Soest zag overschieten.

Na 19 minuten veranderde het spelbeeld. Bij een tegenaanval kreeg Wessel Boer de bal niet goed weg, konden drie vrijstaande HHC-ers door de HFC-verdediging combineren en zette Rens van Benthem de bezoekers, tegen de verhouding in, op voorsprong: 0-1. In de 27e minuut werd het voor HFC nog erger. Rechtsachter Vincent Schmidt kon op rechts vrij opkomen en zag zijn goede voorzet door weer Rens van Benthem prachtig afgerond worden.

Koninklijke HFC gaf niet op en bleef aardig voetballen in de kleine ruimte, die met alle spelers op de HHC helft, heel smal was. Er kwamen ook mogelijkheden zoals in de 28e minuut toen Wessel Boer een vrije trap van Gertjan Tamerus net niet binnen kon koppen. Tamerus speelde een ongelukkige wedstrijd en zag veel passes mislukken. Ook een vrije trap op een mooie plek schoot hij kort voor de rust te zacht in. Toch scoorde zijn ploeg wel nog in het eerste bedrijf. Jacob Noordmans ging weer eens fel door over links en zette prachtig voor. Danny Hols, uitblinker in de wedstrijd, tikte fraai binnen en bepaalde de ruststand op 1-2.

In de tweede helft ontspon zich een heerlijke wedstrijd. Kevin Sterling die gevaarlijk was, werd vaak op het randje gestopt, maar het antwoord van de bezoekers loog er niet om. Een pegel van 20 meter afgevuurd door Rick Hemmink verdween onhoudbaar in de linker kruising: 1-3. Bij iedere corner die HFC kreeg stormde Wessel Boer met snelheid de verdediging binnen. Zo ook in de 55e minuut. De corner was weer van Tamerus en Boer scoorde fraai de 3-2. Acht minuten later hetzelfde scenario, maar de verdediger kopte nu net over.

Twee minuten later twijfelde Gerard van Rossum met uitlopen waardoor hij de bal niet meer klem kon krijgen en Rick Hemming zijn tweede goal kon aantekenen. De marge was 2-4 weer twee, maar niet voor lang. Drie minuten later scoorde HFC weer, opnieuw door een verdediger. Benjamin van den Broek legde de bal goed terug en Andre Morgan schoot prachtig langs de paal in: 3-4. In de 73e minuut had Sterling een penalty moeten krijgen, maar kreeg niet meer dan een corner.

Coach Verdonkschots wissels vielen goed uit. Mounier Mounji kwam voor Van den Broek en Franklin Lewis was al ingevallen voor een boze Tim van Soest.  Robin Eindhoven kwam nog in de ploeg voor de moe gestreden Jacob Noordmans. En het moet gezegd, de jongelingen speelden groots en gaven het eind van de wedstrijd veel kleur. Boer was opnieuw dicht bij een goal en zette aan voor een spannend slotoffensief. In de 86e minuut was Mounji weer goed bezig. Een mooie voorzet op Boer volgde en HHC maakte hands. Penalty. Keihard knalde Gertjan Tamerus op de paal. Het geluk ontbrak, zo ook in de laatste minuut toen een kopbal weer van Boer, volgens velen over de lijn was en doelpunt betekende. Maar helaas er was geen doellijn techniek en de goal telde niet. Na een toch heerlijke wedstrijd ging HHC uiterst gelukkig met de punten terug naar Hardenberg.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny RĂĽckert