Tweede Divisie

Koninklijke HFC keert het tij tegen Lienden

Eindelijk mocht Koninklijke HFC het zoet der overwinning weer eens smaken. Tegen een uiterst zwak Lienden, de ploeg van Hans Kraay die weer voor twee jaar bij heeft bijgetekend, werd een 1-0 overwinning behaald.  Zonder de geschorste Andre Morgan, maar weer met Wessel Boer vanaf het begin in de ploeg en de uitstekend spelende Ilias Bronkhorst als vervanger van Morgan, was HFC de hele wedstrijd de betere ploeg en mocht uiteindelijk verdiend de drie belangrijke punten bijschrijven.

De eerste twee (en eigenlijk enige) kansen waren voor de bezoekers. De sympathieke topscorer van de Liendenaren, Danny van  den Meiracker, schoot in de eerste minuut vanaf dertig meter keihard in, maar net naast. En een minuut later was het Serge de Vries die wel op doel schoot, maar keeper Tom Boks op zijn weg vond. Hoewel de grensrechter kennelijk niet wist wat buitenspel was. waren dat eigenlijk de enige gevaarlijke wapenfeiten van de bezoekers.

Vanaf minuut 4 nam HFC het heft in handen. Daniël van Son naar Kevin Sterling bracht een corner en Danny Hols schoot na een goede voorzet  uit een corner in handen van doelman Schimmel. Dat waren de eerste goede aanvallende acties van de thuisclub, die vervolgens de leuke open wedstrijd volledig in de hand had. Een goed schot van Ilias Bronkhorst werd door Schimmel gepakt en Tim van Soest schoot na een goede actie van Franklin Lewis in het zijnet.

In de 33e minuut was het raak. De corner van Daniël van Son veroorzaakte enorme paniek in de Liendense achterhoede. Een aantal keren leek de bal er in te gaan, maar er werd met geluk gered tot Gertjan Tamerus Daniel van Son aanspeelde en diens schot verdween via het scheenbeen van Van den Meiracker in het eigen doel. Een verdiende 1-0 voor HFC.  De thuisploeg was veel beter, vooral door een uitblinkende Danny Hols, en ging dan ook terecht met een 1-0 voorsprong naar de thee.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld als voor rust. Sterling speelde Lewis aan, zijn schot ging net naast. Ilias Bronkhorst speelde sterk, Danny Hols blonk uit. Kevin Sterling speelde Daniël van Son vrij die net overschoot en pas in de 53e minuut deed Lienden iets terug. Invaller Jawad Bellahsan schoot over.

HFC ging te gehaast spelen op zoek naar de 2-0 en liet zich weer teveel terugzakken. Tom Boks redde goed na een corner. Ilias Bronkhorst beproefde aan de andere kant twee keer doelman Schimmel, maar die won. Een prachtige bal van Gertjan Tamerus bereikte Kevin Sterling, maar die zag zijn goede schot net over gaan. In de 66e minuut miste scheidsrechter Bronsvoort een Liendense handsbal binnen de lijnen van het strafschopgebied na een goede voorzet van Ilias Bronkhorst en kwam er geen strafschop.  Een paar minuten later zag de ingevallen Benjamin van den Broek zijn mooie actie gepakt worden door keeper Schimmel.

De laatste minuten werd het toch nog billen knijpen, omdat HFC zich tot verdedigen beperkte en omdat trainer Verdonkschot zijn twee buitenspelers wisselde, waardoor Lienden een slotoffensief  kon inzetten. Mede dankzij een geweldig spelende Kevin de Visser bleef de 1-0 voorsprong op het scorebord en haalde HFC net als vorig jaar op Paaszaterdag drie heel belangrijke punten, verdiend, binnen.

Dat de zege van groot belang is in de strijd tegen degradatie bleek na afloop. Zowel TEC, AFC als De Treffers pakten punten. Koninklijke HFC houdt de concurrenten op achterstand. Maandag volgt het volgende thuisduel. Excelsior Maassluis komt dan naar Haarlem.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny RĂĽckert