Zaterdag 4e klasse B

Koninklijke HFC is Hoofddorp de baas

Dit weekend stonden de directe concurrenten Koninklijke HFC en Hoofddorp tegenover elkaar. Voor de wedstrijd gaf de thuisclub al aan: “we hoeven niet mooi te winnen, als we maar winnen.” Hoofddorp kwam zonder wisselspelers naar HFC en keerde terug zonder punten. Na negentig minuten stond er 4-1 op het scorebord.

Vanaf het begin van de wedstrijd was er al een duidelijk verschil in het spel van beide ploegen. Waar Hoofddorp veelvuldig de lang bal speelde, probeerde de thuisploeg meer voetballend vooruit te komen. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Danny Handgraaf kon zijn hoofd tegen de bal zetten toen vanuit een corner de bal ingebracht werd. Dit had de 0-1 moeten zijn, maar de bal verdween van dichtbij over het doel.

Een minuut later mocht Bart Nelis aan de andere kant een corner voorzetten. Tijn Kaagman hoefde alleen zijn voet nog tegen de bal te zetten om de 1-0 achter doelman Renaldo Ishaak te werken. Na tien minuten spelen moest HFC-doelman Reinier Mutsaerts zijn doelgebied uitkomen bij een aanval van Hoofddorp. Er ontstond een aparte situatie waarbij Mutsaerts hands gemaakt zou hebben. Hiervoor ontving hij de gele kaart en de staf van HFC kon opgelucht adem halen dat de doelman mocht blijven staan.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Richard Maertens. Voetbal in Haarlem heeft een serie beelden geschoten. Deze zijn te bekijken én te bestellen op onze fotopagina.

« van 12 »

Tot aan de rust kregen beide ploegen niet echt grote kansen meer. Hoofddorp probeerde vooral middels een lange bal achter de verdediging te komen, maar deze stond prima bij HFC. De ploeg van trainer Jeroen Kroes liet zo nu dan en dan zien over prima kwaliteiten te beschikken door via combinatievoetbal de gaten te zoeken. Op slag van rust kon Lucas Verstraten de score nog verdubbelen.

In de tweede drie kwartier van de wedstrijd lieten de bezoekers zich vooral afleiden door de arbiter. Zijn beslissingen vielen niet altijd in goede aarde en hierdoor kregen de frustraties de overhand bij hoofddorp. Na een uur spelen liet HFC nog maar eens zien dat het combineren vandaag de beste weg naar het doel was. Jochem Lindenhovius mocht de 3-0 inschieten.

Hoofddorp kreeg ook deze helft wel een paar mogelijkheden. Danny Handgraaf mocht tussen twee verdedigers door lopen en op weg gaan om zijn ploeg van de nul af te helpen. Echter werd hij weer ingehaald door de verdediging en zijn schot geblokt. Halverwege de tweede helft schoot Lucas Verstraten maar eens op doel daar hij hem ook nog had kunnen afleggen na een prima aanval. Zijn inzet kreeg wat hulp van de Hoofddorpse keeper, hij kon zijn handen niet genoeg achter de bal krijgen en wat een houdbaar schot leek betekende zo de 4-0. De bezoekers mochten nog wel een eretreffer maken via de man die als enige gevaarlijk was geweest vandaag. Danny Handgraaf had het laatste woord. Eindstand 4-1. Koninklijk HFC mengt zich weer in de top drie.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Foto’s: Richard Maertens