TOTO KNVB Beker

Koninklijke HFC in de koker bij loting tweede ronde KNVB Beker

Koninklijke HFC gaat in de koker voor de loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB beker. Dinsdagavond werd op het terrein van Hillegom Harkemase Boys met 4-0 verslagen. Vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie kon deze wedstrijd niet op het eigen terrein van de Haarlemmers gespeeld worden.

De fysiek sterke ploeg uit Friesland liet direct in de openingsfase van zich horen. Robert Stelpstra kon een voorzet van links licht aanraken, maar zag zijn inzet op de paal belanden. De Koninklijke was wakker geschud. Na een kleine tien minuten mocht Khalid Tadmine vanaf elf meter de 1-0 binnenschieten. De tweede kans voor de Friezen was een voorzet die net te hoog was voor Henny Bouius, waardoor hij niet voldoende richting kon geven. Hierna was het HFC dat de klok sloeg. Via snelle counters kon het er regelmatig op uit trekken.

Na ruim een half uur moesten de bezoekers door met tien man. Noureddine Boutzamar kon naar de kleedkamer vertrekken na het zien van de rode kaart. Hierna bleef Harkemase boys aardig meevoetballen, maar kon geen kansen creëren. Voor HFC schoot Vincent Volkert nog op de buitenkant van de paal en miste de inzet van Jacob Noordmans kracht.

Nadat scheidsrechter Stan Teuben had gefloten voor het begin van de tweede helft waren het de Harkemase Boys die beter uit de kleedkamer waren gekomen. Ze waren gretiger en lieten zien dat zij fysiek gezien, met tien man, nog steeds sterk waren. Na twintig minuten in de tweede helft viel er een last van de Koninklijke schouders, nadat de ingevallen Floris van der Linden de 2-0 binnenschoot. Vanaf dat moment kwam HFC weer beter in het spel.

In de laatste tien minuten bepaalden Floris van der Linden en de ingevallen Franklin Lewis de eindstand op 4-0. De 3-0 werd gemaakt door Van der Linden, nadat Lewis door Daniël van Son met een prachtige pass diep werd gestuurd. Op zijn beurt hield hij goed het overzicht en ging niet voor eigen succes, maar een gaf een balletje breed op Van der Linden die alleen nog in hoefde te tikken. In de blessuretijd mocht Lewis op randje buitenspel door en rondde prima af.

Gertjan Tamerus had naar eigen zeggen lange tijd niet heel relaxed naar de wedstrijd zitten kijken. “We hadden veel moeite met hun ballen voor het doel. Daarbuiten viel het eigenlijk wel mee. We hadden misschien met een paar momenten meer eruit moeten halen. Je ziet vaak tegen tien man – met maar 1-0 voor, de tegenstander heeft niets meer te verliezen – dat je zenuwachtig wordt. Dat is gelukkig niet gebeurd en daardoor wordt het een makkelijke overwinning. Je weet dat zo’n wedstrijd zomaar om kan slaan. Ze hebben fysieke jongens, ze hebben snelheid en dan hoeft het balletje maar één keer verkeerd te vallen.”

Alle overige uitslagen van de TOTO KNVB beker vind je op onze toernooipagina.