Oefenwedstrijden

Koninklijke HFC heeft weinig moeite met Lisse, Lucien Wa Bwanda laat zich zien

Koninklijke HFC had tegen Lisse alleen in de beginfase last van de thuisploeg. Max Hudepohl en Allon Koene kregen kansen en Jeffrey Klijbroek miste vlak voor rust, bij een 0-1 stand voor HFC, een strafschop.

Daarna was het HFC dat de klok sloeg. Gertjan Tamerus uitte zich deze week al positief over zijn selectie. Hij speelde 3-5-2 in Lisse. André Morgan, Guus Offerhaus en Lucien Wa Bwanda waren de verdedigers. Wa Bwanda is van origine een middenvelder. Hij kwam over van De Dijk. Het talent is rustig aan de bal, durft in te schuiven, heeft een inspeelpass en heeft inzicht en overzicht. En dat terwijl hij pas 19 jaar is.

Rivaldo Blijd en John Hilton de wingbacks die op het middenveld acteerden.

Daniël Camara Bos, Gerry Vlak en Koen Tros waren de middenvelders. En voorin liepen Sietse Brandsma en Jim Hulleman. Rivaldo Blijd viel vlak voor rust geblesseerd uit en werd vervangen door Tom Carbaat.

Roy Castien deed wel mee in de warming-up en was in het positiespel vijf tegen vijf de vrije man/kaatser, maar zat niet op de bank. Hij werkt nog steeds aan zijn herstel en is op de goede weg.

boekhouder alkmaar

Brandsma scoorde de 0-1 op een assist van John Hilton. De van Volendam gekomen linksbener maakt, net als vele nieuwelingen indruk. Na de rust zorgden Gerry Vlak uit een strafschop voor de 0-2 Richard de Groot redde nog wel in eerste instantie maar was in de rebound kansloos. Brandsma en Hulleman zorgden voor 0-3 en 0-4. Marengo redde de spreekwoordelijke eer voor Lisse.

Zaterdag oefent HFC bij het ARC van Mark Evers.

Mark Evers zag twee aanwinsten al meespelen. Keeper Mike van Vliet en linksback Niek Ossenvoort. Terwijl Timo de Graaf en Luca Tarani nog moeten aansluiten.

Afgelopen zaterdag speelde ARC tegen Ter Leede. De gasten leidden bij de rust met 0-2. Via treffers van Arjan Ouwendijk, tweemaal,  Jordi Tuithof, twee keer en Thijs Spaanjer en Milan Kuijper won ARC alsnog met 6-2.