Koninklijke HFC heeft geen kind aan Lienden (incl. samenvatting)

Koninklijke HFC is de tweede seizoenshelft uitstekend gestart. Nadat de winterstop met een week was verlengd, omdat door de sneeuwval en vorst de wedstrijd tegen De Treffers niet gespeeld kon worden, waren de Haarlemmers tijdens het uitduel tegen FC Lienden heer en meester. Koninklijke HFC zegevierde eenvoudig met 1-5.

Halverwege was het duel al beslist. Daniël van Son opende uit een vrije trap al snel de score, maar FC Lienden deed een kwartier later iets terug. Guytho Mijland trok de stand weer gelijk. Daarna was het enkel Koninklijke HFC dat de klok sloeg. Robin Eindhoven zette de bezoekers weer op voorsprong en kort voor de rust beslisten Wessel Boer (3-1) en Khalid Tadmine (4-1) het duel.

Na de pauze bepaalde Robin Eindhoven met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 1-5. FC Lienden kende een merkwaardige winterstop waarin eerst gemeld werd dat het eerste elftal werd opgeheven, maar uiteindelijk toch een doorstart kon maken. Onder leiding van de nieuwe trainer Nordin Wooter kon de nummer voorlaatst van de Tweede Divisie geen vuist maken tegen de Haarlemse equipe van Gertjan Tamerus.

Door de zege blijft Koninklijke HFC meestrijden in de top van het klassement. Met 34 punten uit 18 duels is de vierde plek in bezit. Katwijk heeft één punt meer, maar ook een duel minder gespeeld.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Pim Hols
Beelden: FOX Sports