Tweede Divisie

Koninklijke HFC haalt een punt uit Maassluis

De Koninklijke HFC heeft in de laatste vier wedstrijden, met de bekerwedstrijd uit tegen Staphorst meegerekend, niet meer verloren. Maar die bekerwedstrijd liet zijn sporen na in de competitiewedstrijd tegen Excelsior Maassluis uit. Het werd 1-1 maar beide ploegen konden hun normale niveau niet halen. De duels werden veelal alleen rond de middencirkel uitgevoerd waardoor er van mooi attractief voetbal geen sprake kon zijn. Met 1-1 waren beide ploegen dan ook tevreden.

Op het zonovergoten kunstgras in Maasluis had HFC-coach Verdonkschot Gerard van Rossum weer op doel gezet en speelde Gertjan Tamerus weer in de spits. Ondanks het middenveldspel kwamen er wel kansen.

De eerste was voor de thuisclub toen in de zesde minuut back Robin v.d. Ende door de hele verdediging van HFC heenliep, maar zijn schot voorlangs zag gaan. Het eerste gevaar van de Haarlemmers kwam pas in de 12de minuut. Maar de combinatie tussen Kevin de Visser, Van Son en Roy Castien leidde niet tot een goal. In het eerste kwartier was De Visser de sterkste man bij HFC en Castien de gevaarlijkste, maar echt gevaar werd er niet gesticht.

In het tweede kwart haalde HFC het spel wat meer naar zich toe, maar pas in de 33ste minuut werd er bij twee corners wat gevaar gesticht. Vooral Wessel Boer, verdedigend sterk, was bij de HFC corners gevaarlijk. In de 36ste minuut scoorde HFC. Een mooie aanval die bij Kevin de Visser begon kwam via Danny Hols bij Sterling terecht. Sterling kon goed voorzetten en de bal werd door Gertjan Tamerus prachtig langs de paal binnen gekopt. 0-1.

Maar zoals wel vaker bij HFC was het drie minuten later alweer gelijk. Een Excelsior Maassluis corner werd door centrale verdediger Daan Smit keihard ingekopt. In de laatste minuut van de eerste helft leek HFC achter te komen. Boer maakte zijn enige fout van de wedstrijd en gaf aanvaller Van de Berg een opgelegde kans die niet te missen leek.  Maar de bal ging er niet in. Doelman Gerard van Rossum redde zijn ploeg op miraculeuze en prachtige wijze. Rust 1-1.

In de rust werd duidelijk dat veel spelers de gevolgen van de bekerwedstrijd begonnen te voelen. Kevin de Visser liep in de rust tien minuten oefeningen te doen en had duidelijk last. Hij kon zijn voortrekkersrol in de tweede helft dan ook niet meer waarmaken en speelde onopvallend. Roy Castien kreeg in de 49ste minuut een geweldige beuk en haalde zijn niveau ook niet meer. Weer was de bal constant rond de middencirkel. Gertjan Tamerus nam het voortouw, hij sleurde en werkte en schermde de bal steeds prachtig af. Helaas waren de andere spelers te moe om gebruik te maken van zijn doorgekopte ballen en goede werk. Onverdiend en onterecht was de gele kaart die hij kreeg.

Onbegrijpelijk voor velen was de wissel in de 64ste minuut van Roy Castien voor Tim van Soest. Er waren meerdere HFC-ers aan een wissel toe en Castien bindt toch altijd twee man aan zich en kan voor plotselinge onverwachte goals zorgen. Dat werd duidelijk in de laatste drie wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde. In de laatste twintig munten kwam Vince de Kwant voor Daniël van Son, het leverde een corner op en een mooi schot werd gehouden. Een vrije trap van Tamerus werd door Boer naast gekopt en een mooie aanval met Van Soest, Sterling en Tamerus werd door de keeper van Maasluis tegengehouden. Er mocht geen winnaar komen en een teleurstellende wedstrijd eindigde dus in 1-1.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitie-pagina.