Koninklijke HFC (4B) grijpt titel met monsterscore

In de vierde klasse B had Koninklijke HFC de beste papieren om zich tot kampioen te kronen. Alleen bij verlies of gelijkspel tegen SVIJ was het afhankelijk van de uitslag bij HYS tegen Haarlem-Kennemerland. “Dit is de dag waar we naartoe geleefd hebben,” zei Jeroen Kroes voorafgaand aan de wedstrijd. De laatste horde bleek geen probleem voor de Koninklijke. Met 12-0 werd er gewonnen van SVIJ.

Kampioensdruk
In de eerste helft moesten de bezoekers nog even de druk van zich afspelen, zo leek het. SVIJ ging het kampioenschap niet cadeau geven. De thuisploeg kwam zelfs bijna op voorsprong in de eerste tien minuten van de wedstrijd, echter kon de bal weggewerkt worden nadat deze op de onderkant van de lat was gekomen. Later zou blijken dat dit de wake-up call was voor HFC en SVIJ er niet meer aan te pas zou komen.

Halverwege de eerste helft kwam de verlossing voor de ploeg van Kroes. Na een prima aanval over de linkerkant van het veld kon de bal voorgegeven worden aan Tijn Kaagman die prima afrondde. Niet veel later werd Dirk Groeneveld op de hak getikt in het strafschopgebied van de gastheren. Bart Nelis wist wel raad met een strafschop en schoot  deze zeer beheerst binnen. Met een 0-2 stand was de eerste helft niet spectaculair, maar de koers richting de titel was ingezet.

Koninklijke HFC is los
Na rust werd het een eenzijdig verhaal. Koninklijke HFC vergrootte de voorsprong vlak na rust naar 0-3 via Joshua Baars. Vanaf dat moment was het klaar. Voor SVIJ zou het een lange tweede helft worden. Na doelpunten van onder andere Joshua Baars, Dirk Groeneveld, Bart Nelis en Tijn Kaagman kwam HFC snel op 0-9. De dubbele cijfers werden ook gehaald, en hoe! Bart Nelis zag SVIJ-doelman Sem Schiltmeijer te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de eigen helft fenomenaal over de keeper heen.

Het was warm in IJmuiden, een stand van 0-10 en voor niemand nog leuk om uit te spelen. HFC wilde aan het feestje beginnen en SVIJ geloofde het wel en kon ook wel wat verkoeling gebruiken. Alleen de scheidsrechter van dienst wenste hier niet aan mee te werken. Terwijl spelers over het veld sjokte werd er nog gescoord ook. Invaller Kelly Giessen tekende nog de 0-11 aan. Vlak voordat ook de scheidsrechter het mooi vond werd de eindstand nog op 0-12 gezet. Koninklijke HFC kon beginnen aan het feestje.

voetbal-in-haarlem-koninklijke-hfc-svij-kampioen-zaterdag-derde-klasse-3
Trainer Jeroen Kroes krijgt de traditionele douche.

Jeroen Kroes
De trainer van HFC kon zich geen mooier afscheid wensen. Volgend seizoen verlaat hij de club en zal hij aan de gang gaan bij Castricum. Ook assistent Ralph Blom vertrekt richting Castricum, hij zal het tweede gaan leiden en assisteren bij Jeroen. Na de wedstrijd sprak Voetbal in Haarlem met trainer Jeroen Kroes over het seizoen, de wedstrijd en zijn vertrek. “Dit is een samengesteld elftal en dat heeft tijd nodig. Het was wel goed om de eerste wedstrijd tegen HYS te spelen, want die waren ook net begonnen,” kon de trainer nog uitleggen voordat de traditionele douche over hem heen kwam.

“Samen met Ralf en Matthijs hebben wij hier een volwassen team van weten te maken. Je start ergens en dan groei je, dan groei je naar de wedstrijd HYS uit. Dat was voor mij de wedstrijd dat ik wist dat wij kampioen zouden worden. Daar heb ik een elftal gezien!” vatte de trainer het seizoen samen. Over de wedstrijd zei hij: “De eerste helft vond ik niet goed. We waren wel beter, maar voorin waren we onnauwkeurig en er was veel balverlies. Uiteindelijk zijn we wel gewoon beter en deden we nog rustig aan, anders word het ook nog 16-0. Dit was het seizoen van ons,” refereerde hij nog even aan de singel van zijn broer Wolter.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem