Koninklijke HFC glijdt hard onderuit in ijskoud Tiel

Troostelozer dan de wedstrijd tussen TEC en Koninklijke HFC mag een voetbalwedstrijd nooit meer gespeeld worden. Voetbal hoort actief en passief genieten te zijn. In Tiel werd het vanwege de vorst op een bij- en kunstgrasveld van TEC gespeeld. Afzien voor de al snel verkleumde toeschouwers en huilen met de pet voor de Haarlemse bezoekers. HFC verloor na een dramatisch slechte wedstrijd, de minste van het seizoen, met 4-1 van de degradatiekandidaat. De ploeg verhulde niet dat het midden in het seizoen bekend maken van het vertrek van trainer Verdonkschot, die ook spelers meeneemt, de prestaties niet ten goede komen. Het rommelt.

Zonder de geblesseerde Kevin Sterling en de geschorsten Oscar Wilffert en aanvoerder Kevin de Visser, maar met Tom Boks weer op doel werd het een afgang in Tiel. Niet door de invallers, waarvan Robin Eindhoven er bovenuit stak en Benjamin van den Broek en Jacob Noordmans tot de minst slechten behoorden. Danny Hols was aanvoerder.

Debutant Robin Eindhoven verdiende eigenlijk dat de wedstrijd heel anders had kunnen verlopen. Al in de derde minuut was hij dicht bij een goal. Gertjan Tamerus maakte van zijn ingooi weer een voorzet en gaf Eindhoven een schietkans, het schot ging over. Maar als scheidsrechter Cantineau in de achtste minuut had gezien wat de 22 spelers en slechts 100 toeschouwers wel zagen, was de wedstrijd heel anders verlopen. Robin Eindhoven was er pijlsnel vandoor en werd binnen de zestien meter neergelegd. De strafschop kwam er niet en de wedstrijd waarin Tom Boks de eerste 17 minuten geen bal kreeg veranderde.

Het werd rommelig, Boks bokste een paar keer goed weg. Roy Castien, een van de beteren, was te haastig met vrije trappen en Gertjan Tamerus en Eindhoven schoten hun doelkansen te zacht in. Op het eind van de eerste helft knoeide Vincent Volkert en legde TEC-er Nicky Kuiper aan voor een zwabberbal. Hoewel ogenschijnlijk houdbaar hield Boks het schot niet: 1-0. Direct erna leverde Roy Castien een schitterende vrije trap af die door de meegekomen Wessel Boer even fraai werd ingekopt. Het stond direct weer gelijk en eindelijk waren er wat mooie acties te zien in een steeds slechter wordende wedstrijd.

De tweede helft werd voor HFC een dramatische. Al na twee minuten schoot Sherwin Grot in, maar Boks liet de eenvoudige knal los, waarna de oud-prof de rebound wel inschoot. HFC stond wederom op achterstand. Twee minuten later leek Grot alleen op Boks af weer te scoren, maar deze keer redde Boks door goed uit te lopen. Gertjan Tamerus bracht Robin Eindhoven in schietpositie, maar de jonge spelers schoot te zacht in en een goede actie van Castien op Van den Broek werd door doelman Sman onschadelijk gemaakt.

In de 62e minuut werd de wedstrijd beslist. Een Tec-corner werd door Obi Onyeike binnen gescrimmaged. 3-1 en wedstrijd gespeeld. HFC probeerde nog wel, want Noordmans en Eindhoven hadden nog kansjes maar scoorden niet. Toen begon het wisselen met nare gevolgen. Roy Castien moest eruit voor Ilias Bronkhorst, even erna kwamen Tim van Soest en Wouter Haarmans voor Jacob Noordmans en Robin Eindhoven. Vervolgens liepen de HFC-ers, lijkend op kippen zonder kop, in het veld. Er was geen organisatie meer, Ilias Bronkhorst redde voorlopig de HFC-meubelen toen bij een corner hij de enige verdediger was. In de extra tijd kregen de Haarlemmers wel heel pijnlijk het lid op de neus. De overgebleven 35 supporters zagen invaller Serhat Koc van afstand aanleggen en voor 4-1 zorgen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert
Foto: Pim Hols