Koninklijke HFC en RCH gaan samenwerken

Op 20 februari 2021 hebben Koninklijke HFC en RCH een intentieverklaring tot samenwerking getekend. De samenwerking heeft als doel om beter gebruik te maken van de kracht en mogelijkheden die er bij de andere vereniging aanwezig is.

Vanuit het oogpunt van RCH zal er gekeken worden naar de jeugdopleiding welke bij HFC staat als een huis. Het biedt de Heemstedenaren de mogelijkheid om de jeugdopleiding kwalitatief en kwantitatief te laten groeien. De kennis die bij HFC is opgedaan de aflopen vijftien jaar daar kan RCH nu van mee profiteren.

Voor HFC is het doel om het voetbal in de regio sterker te maken.  Daarbij kunnen de Haarlemmers in het nieuwe seizoen gebruik maken van het complex van RCH. Als alles volgens plan verloopt wordt er voor aankomende zomer gestart met de bouw van een nieuw clubhuis bij HFC. Hierdoor kan het hoofdveld ongeveer een jaar lang niet gebruikt worden. Bij RCH ligt een prachtig veld van echt gras. Hier worden komend seizoen de wedstrijden van het eerste elftal van HFC in de Tweede Divisie gespeeld.

Ook het uitwisselen van trainers en het opzetten van een scheidsrechtersopleiding zoals die bij HFC bekend is behoren tot de mogelijkheden.

Foto: Harry Opheikens