Koninklijke HFC en Ex-Internationals KNVB in balans

De traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Koninklijke HFC en de Ex-Internationals KNVB is geëindigd in een 3-3 gelijkspel. De 86e editie van het duel was niet van een bijzonder vermakelijk niveau en kende aan de kant van de oud-internationals weinig grote namen, echter werd het publiek weer prima vermaakt. De zaterdagselectie van Koninklijke HFC leek het duel te beslissen, maar een wonderschone treffer van Martijn Reuser gooide roet in het eten.

Het duel startte voor Koninklijke HFC dramatisch. Reinier Mutsaerts speelde in de tweede minuut zijn verdediger Bart Nelis in, die de bal wilde kaatsen. Echter verkeek Nelis zich volledig en plaatste hij de bal naast zijn doelman op de eigen paal. Romano Denneboom was er als de kippen bij om de 0-1 hard tegen de touwen te schieten.

Daarna probeerde de thuisploeg de draad op te pakken. Maarten van Rijckevorsel en Lucas Verstraten testten beide Oranje-doelman Sander Westerveld, maar scoorden niet. De uitbraken van de oud-internationals zorgden voor meer gevaar. Met name Denneboom en Andwele Slory waren verantwoordelijk voor de nodige actie voor het HFC-doel.

Pas in de tweede helft kon Koninklijke HFC iets terugdoen. Gelukkig voor Bart Nelis herstelde hij zijn eerdere fout door een vrije trap stijlvol achter Westerveld te krullen. Korte tijd later zette diezelfde Nelis zijn elftal voor het eerst op voorsprong: 2-1. Toen even later de 3-1 op het scorebord verscheen, leek de zege voor de Haarlemmers in de knip. Lucas Verstraten was verantwoordelijk voor de treffer, maar Westerveld ging niet geheel vrijuit.

De oud-internationals dachten daar echter anders over. Onder aanvoering van invallers Glenn Helder en Bryan Roy ging de ploeg op jacht naar eerherstel. Andwele Slory zorgde met een intikker voor de 3-2, waarna het slotakkoord voor Martijn Reuser was. Op schitterende wijze verschalkte hij kort voor tijd Mutsaerts van grote afstand. De bal plofte in het net en dat betekende de 3-3.

Omdat Verstraten in de slotminuut net niet kon afdrukken, eindigde de 86e editie van de traditionele Nieuwjaarswedstrijd in een gelijkspel.

Selectie Koninklijke HFC: Reinier Mutsaerts, Pelle de Waard, Sjors Marijnen, Laurens ten Heuvel, Maarten Crul, Niels Schinkelshoek, Lucas Verstraten, Michiel Lindenhovius, Maarten van Rijckvorsel, Bart Nelis, Paulo Meijndershagen, Nino Verstraten, Benjamin van der Broek, Tijn Kaagman, Dirk Groenenveld.

Selectie Ex-Internationals KNVB: Sander Westerveld, Andwele Slory, Barry Opdam, Bryan Roy, Denny Landzaat, Glenn Helder, Martijn Meerdink, Martijn Reuser, Michael Mols, Michel Kreek, Romano Denneboom, Simon Tahamata, Theo Lucius, Stan Valckx, Benny Wijnstekers.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem