Koninklijke HFC droogt TEC af

Koninklijke HFC heeft voor de tweede keer op rij een zege geboekt. In eigen huis werd TEC met 4-1 verslagen. Op een drassig veld waar amper goed op te voetballen was greep Roy Castien weer de hoofdrol door twee keer te scoren.

Lange tijd was het de vraag of het duel wel gespeeld kon worden. De vele regenval zorgde voor een erg drassig veld, waar op sommige delen amper gevoetbald kon worden. In het begin van de wedstrijd was er dan ook geen knappe combinatie te zien. HFC startte wel goed, want de ploeg kreeg in de openingsminuten twee hoekschoppen. Grote kansen werden nog niet gecreëerd.

Sterling en Castien vieren feest. (©Cees van Hoogdalem)

Nadat de eerste HFC-storm was gaan liggen, kwam TEC ook beter in de wedstrijd. Een schot van Wilminio Vink vloog over het doel van Gerard van Rossum. De doelman heeft inmiddels zijn plek onder de lat stevig in handen en speelde tegen TEC een zeer behoorlijk duel. Bij voorzetten van de zijkant oogt het niet altijd even zeker, maar in rechtstreekse duels lijkt de 40-jarige doelman niet te kloppen.

Bij de Haarlemmers stond Gertjan Tamerus in de spits. Daar had Ted Verdonkschot Steven Olsthoorn willen opstellen, maar de spits kwam te laat op de club aan. Doordat ook Koen Beeren geblesseerd is was de trainer genoodzaakt Tamerus in de punt van de aanval te zetten. De routinier was betrokken bij de eerste grote kans, maar Kevin Sterling raakte de lat.

TEC werd langzaamaan sterker, maar een kleine tien minuten voor rust brak Roy Castien de ban. De middenvelder was het laatste station van een aanval die via Tamerus en De Visser in het strafschopgebied van TEC eindigde. Voor Castien was het vrij eenvoudig om de 1-0 binnen te schuiven.

Nog voor de rust verdubbelde Koninklijke HFC de voorsprong. Doelman Joël Saro van TEC nam te veel tijd om een terugspeelbal te controleren, waarna Kevin Sterling hem met een sliding de bal ontnam. De thuisploeg ging zodoende met een ruime 2-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft werd door Koninklijke HFC goed begonnen. De tegenvallende Daniël van Son keek niet naar medespelers en zag zijn schot simpel gepakt worden door Saro. Even later scoorde Castien de derde treffer van de middag. Met een effectbal die in het biljarten niet zou misstaan, zette hij de doelman van de Tielenaren op het verkeerde been.

Tiel rechtte daarna enigszins de rug en kwam via Robby Holder terug tot 3-1. Gerard van Rossum toonde daarna zijn klasse door de marge van twee in stand te houden. De keeper stopte een uitstekende inzet van Makiavala. De ruimtes werden groter en na het invallen van Steven Olsthoorn kreeg HFC weer grip op TEC. Olsthoorn schoot een kwartier voor tijd op aangeven van Daniël van Son het duel zelfs in het slot: 4-1.

In de slotfase kon TEC geen vuist meer maken en geloofden de Haarlemmers het wel. Vrij eenvoudig werd de tussenstand over de eindstreep getrokken, waardoor Koninklijke HFC voor de tweede week op rij drie punten aan het totaal kan voegen. Een plek in de middenmoot is het gevolg.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitie-pagina.

 

[sam id=”11″ codes=”true”]