Topklasse zondag

Kon. HFC verlengt ijzersterke reeks door overwinning op OJC Rosmalen

Koninklijke HFC is bezig met een ijzersterke reeks wedstrijden in de zondag Topklasse. Het altijd lastige OJC Rosmalen werd gister met 1-0 verslagen. Castien werd de matchwinner door vlak voor rust het enige doelpunt te scoren. HFC is goed op weg om zich te plaatsen voor de nieuwe tweede divisie.

Op 18 oktober verloor Koninklijke HFC voor het laatst in de zondag Topklasse. Daarna volgden zes overwinningen en twee gelijkspelen. Een prestatie van grote klasse. Gister nam de ploeg van Pieter Mulders het op tegen hekkensluiter OJC Rosmalen. De heenwedstrijd in Rosmalen werd op 4 oktober met 1-0 verloren.

HFC - Sam-Sin - Voetbal in Haarlem
Jeffrey Sam-Sin speelde een sterke wedstrijd tegen OJC. (Foto: konhfc.nl)

In het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er niet veel. HFC was de ploeg met het meest balbezit, maar op een klein kansje na was er geen gevaar. Na een half uur leek de wedstrijd te ontbranden. Eerst kwam Opoku net te kort om een voorzet binnen te koppen en daarna was spits Gertjan Tamerus gevaarlijk. Zijn inzet werd echter gestopt door de doelman van OJC. Jeffrey Sam-Sin probeerde daarna om het net te vinden middels een prima genomen vrije trap. De doelman stond echter op de juiste plek en stopte de bal. Op slag van rust namen de Haarlemmers wél de leiding in de wedstrijd. Een hoekschop werd keurig door Nigel Castien binnengekopt.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer. Het lukte HFC niet om de wedstrijd in het slot te gooien. OJC Rosmalen bleek een stugge ploeg. Na een kwartier spelen in de tweede helft veerde het publiek in Haarlem op. De kopbal van Wouter Haarmans spatte echter uiteen op de lat. Vlak na de kopbal werd Haarmans vervangen door Koen Beeren. De spits kreeg tien minuten voor tijd twee kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Zijn eerste poging werd wegens hands afgekeurd. De tweede poging ging net naast.

Koninklijke HFC weet dus wederom drie punten aan het totaal toe te voegen. De ploeg staat op de zesde plek. De zeven sterkste ploegen promoveren naar de nieuwe tweede divisie. Komende zondag staat de inhaalwedstrijd tegen WKE op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Topklasse vind je op de klassenpagina.