Tweede Divisie

Koninklijke HFC ten onder tegen UNA

Na de twee eerdere gelijke spelen trok Koninklijke HFC gister tegen UNA aan het kortste eind. Door één tegengoal voor rust en een tegengoal na rust gingen de bezoekers naar huis met drie punten in de tas. HFC is nu hekkensluiter in de Tweede Divisie.

Het duel was lange tijd in evenwicht. Zowel HFC als UNA kregen kansen, maar bij de thuisploeg ontbrak de scherpte en finesse. Zo kreeg Michael Timisela een kans namens de Haarlemmers, maar moest aan de andere kant doelman Tom Boks twee maal in actie komen.

Na een half uur kwam UNA op voorsprong. Bij een vrije trap van de bezoekers uit Zeelst stond Koninklijke HFC te slapen, waarna Van de Gevel de bal keihard in het dak van het doel kon schieten. Een fikse domper voor de ploeg van Ted Verdonkschot. Tussen het doelpunt en het rustsignaal waren er nog drie kansen te tellen voor de thuisploeg, maar Tamerus, Castien en Opoku konden niet afwerken.

UNA besliste het duel in de 52e minuut. Van Wanrooy wist van zestien meter op de paal te schieten, waarna Nick Tielemans de bal alsnog voorbij Tom Boks schoot. Een terechte 0-2 voorsprong voor UNA. Het legde meer energie in het duel en was vooral na rust sterker dan HFC.

Invaller Wouter Haarmans leek twintig minuten voor tijd iets terug te kunnen doen. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied ging echter ruim over. De volgende kans van Wessel Boer werd gestopt door de uitstekende UNA-doelman Stoskovic. UNA kreeg ondertussen ook nog een aantal kansen, maar wist net als HFC niet meer te scoren.

Een zure nederlaag voor Koninklijke HFC. De ploeg oogde soms passief en zakt door de nederlaag naar de laatste plaats in de Tweede Divisie. Het seizoen is pas drie duels onderweg, dus er is geen reden voor onrust. Wel is duidelijk dat binnen de Tweede Divisie alles dicht bij elkaar ligt. Bij een overwinning op UNA hadden de Haarlemmers op de derde plek gestaan. Tijdens de komende speelronde wacht de Noord-Hollandse derby tegen en bij AFC.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.