Tweede Divisie

Kon. HFC maakt prima beurt tegen Telstar

Tweede Divisionist Koninklijke HFC heeft gisteravond de oefenwedstrijd tegen Telstar met 1-0 verloren. De club uit de Jupiler League trok aan het langste eind door een doelpunt van debutant Guyon Philips. HFC liet zien dat het niet onder hoeft te doen voor een betaald voetbalclub.

In een zeer warm Rabobank IJmond stadion lieten HFC-trainer Ted Verdonkschot en Michel Vonk van Telstar veel spelers in actie komen. Vooral bij de Haarlemmers moeten er nog een paar beslissingen worden genomen voordat het seizoen over drie weken officieel van start gaat.

Telstar startte uitstekend aan het oefenduel en probeerde HFC onder druk te zetten. De bezoekers konden na 7 minuten voor het eerst van zich afbijten. Tamerus kon net niet bij een voorzet van nieuwkomer Sterling. Telstar had vlak daarna de handen vol aan Kevin de Visser. De van Ajax-zaterdag overgekomen middenvelder lijkt een leider te worden in het elftal van Ted Verdonkschot. Bij Telstar-middenvelder Abdulahi liep daardoor de irritatiegrens dusdanig hoog op dat hij Noordmans en De Visser vlak na elkaar hard tegen het kunstgras werkte.

Gedurende de eerste helft had Telstar het meeste balbezit en kreeg het de grootste kansen. Ajnane, Yamakazi en Van der Linden hadden het vizier niet op scherp staan voor de thuisploeg of vonden de uitstekend spelende Boks op hun weg. Achterin bij HFC oogde het met regelmaat nog onwennig. Vleugelverdedigers Volkert en Morgan voetbalden nog niet met de rust in het spel wat verwacht mag worden.

De toeschouwers zagen tijdens het begin van de tweede helft een ander HFC. Niet alleen letterlijk door een vijftal wissels, maar de bezoekers speelden met meer agressie. Vooral Hols, De Kwant en Postma vielen op. HFC kreeg dan ook een aantal goede kansen, maar met name Noordmans mistte precisie. Uitblinker Sam-Sin krulde een vrije trap over de kruising.

Na een korte drinkpauze halverwege werd dan toch de ban gebroken. Guyon Philips bekroonde zijn debuut voor Telstar met zijn eerste doelpunt. Het bleef het enige doelpunt van de avond.

Ted Verdonkschot vertelde na afloop dat hij tevreden was met het vertoonde spel. Over ruim drie weken start zijn elftal het seizoen in de Tweede Divisie tegen Kozakken Boys. Komend weekend zijn de Haarlemmers op trainingskamp in Sittard, waarbij er zaterdag wordt geoefend tegen Fortuna.