Tweede Divisie

Kon. HFC benut kansen niet en ziet GVVV zege grijpen

In de Tweede Divisie heeft Koninklijke HFC de grote zege van vorige week geen positief vervolg kunnen geven. De Haarlemmers gingen in Veenendaal met 3-1 onderuit bij GVVV. Koninklijke HFC kreeg veel grote kansen, maar wist het doel pas in de slotfase te vinden.

De ploeg van Ted Verdonkschot kwam prima uit de startblokken. Koninklijke HFC kreeg een aantal goede mogelijkheden via de sterk spelende Kevin Sterling. Tot drie maal toe wist hij GVVV-doelman Jansen niet te passeren. Zijn omhaal was een hoogstandje, maar miste kracht. Na twintig minuten kon het GVVV van trainer John de Wolf voor het eerst gevaarlijk worden. De spits aan Veenendaalse kant, Tervoert, raakte de paal.

Even later zorgde diezelfde Tervoert voor de 1-0. Een counter werd uitstekend afgerond door de aanvaller. De Haarlemmers moesten op jacht naar de gelijkmaker, maar goede mogelijkheden waren niet besteed aan Gertjan Tamerus en Tim van Soest. Zodoende keken de Haarlemmers tijdens de rust tegen een 1-0 achterstand aan.

GVVV - HFC - Voetbal in Haarlem
Tom Boks was voor HFC weer belangrijk. (Foto: GVVV)

In de eerste actie van de tweede helft kwam HFC bijna op gelijke hoogte. Helaas miste Sterling wederom de kracht om af te ronden. Aanvoerder Carlos Opoku kreeg de volgende kans, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Direct daarna was het wel weer raak aan de andere kant. Door slecht verdedigen kon Robin Mulder met een lob Tom Boks verschalken.

In de volgende fase was de hoofdrol voor HFC-doelman Tom Boks. Meerdere keren stond hij op de juiste plek of redde hij knap. Daar tegenover stond een bal op de paal van Jacob Noormans. Het lukte HFC niet om de bal in het GVVV-net te krijgen. Twintig minuten voor het einde gooide Latupereissa het duel in het slot: 3-0.

Carlos Opoku wist in de tachtigste minuut de eer te redden voor de bezoekers. De centrale verdediger scoorde de 3-1 met zijn hoofd. HFC probeerde daarna nog een offensief eruit te persen, maar verder dan een vrije trap van Castien en een tweetal andere kansen kwam het niet. HFC verloor zodoende met 3-1.

Door de nederlaag blijft Koninklijke HFC voorlopig op de teleurstellende vijftiende plek staan. Uit acht duels zijn tot op heden zes punten behaald. Volgende week zondag staat het thuisduel tegen TEC op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma in de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.