Koen Beeren heeft weer plezier in het voetbal: Less is more

De overstap van Koen Beeren van HFC naar Bloemendaal wekte verbazing. De spits gaat vijf niveaus lager spelen. Voor de 24-jarige is het de juiste keuze. ,,Ik eiste altijd het maximale van mezelf. Na een lange dag werken, moest ik snel even iets eten en drie keer in de week trainen, waarbij ik altijd 120% moest gaan om het niveau te halen. Nu heb ik ook meer tijd voor andere leuke dingen. Less is more.’’

HFC

Als 19-jarige maakte de spits de overstap van derdeklasser Bloemendaal naar de toenmalige topklasser HFC. De eerste jaren streed Beeren voor een plek in de basis. Onder Pieter Mulders en Ted Verdonkschot – destijds acteerde HFC nog met drie spitsen, red.- kreeg hij de meeste kansen op speeltijd, maar na een kruisbandoperatie, in oktober 2017, raakte hij meer en meer uit beeld. Ik heb een jaar gerevalideerd. Mede dankzij Wouter Rill van Fysiotherapie Leidsevaart ben ik weer aangesloten bij de selectie en heb ik mijn rentree gemaakt in het eerste.’’ Korte stilte. ,,,,Maar afgelopen seizoen ben ik zes keer een aantal minuten ingevallen, daar haal ik simpelweg mijn plezier gewoon niet meer uit.’’

Wissel

,,Naast de drie keer per week trainen, zat ik na mijn kruisbandblessure vaak op zaterdag wissel bij HFC-1 en op zondag speelde ik soms ook nog met het tweede. Zo was ik vijf dagen in de week met voetbal bezig. Ik haalde er niet de energie uit die ik er wel instopte. Ik heb er lang over nagedacht omdat ik het geen gemakkelijke beslissing vond. De groep was erg hecht en ik speelde op het hoogste amateurniveau. Ik heb uiteindelijk veel over de keuze gepraat met Wessel Boer, mijn ploeggenoot en maatje bij HFC.’’

Positie

Zondag speelde Beeren met derdeklasser Bloemendaal op eigen veld tegen De Germaan/De Eland. Van deze tegenstander had hij nog nooit gehoord, ,,Dat zijn weer even een ander soort tegenstanders dan Spakenburg uit’’

Een paar dagen voor de start van de competitie weet hij nog niet zeker op welke positie hij gaat spelen. ,,Het kan op 9 zijn, maar ook op 10. Jesse van der Meer is teruggekomen van Velsen en kan ook op 9 spelen, vandaar.’’

overstappen-zpp-boekhouder-300x127

Hardenberg-uit

Beeren ligt er ook niet meer van wakker. De vrijblijvendheid omarmt hij nu juist. ,,Ook Velsen en SJC toonden interesse, maar ook daar zal nog behoorlijk wat tijd in gaan zitten. Dan speel ik liever met wat vrienden en mijn broer Tim, die al tien jaar in het eerste speelt bij Bloemendaal. Ik heb het plezier in het voetbal weer hervonden. Dat is toch waar het allemaal omdraait. Ik kan leukere dingen bedenken dan in het weekend in de bus te zitten naar Hardenberg, niet in te vallen en op zondag met het tweede spelen.’’

Zzp’er

Ook is er door de overstap meer tijd voor overige hobby’s. ,,In de voorbereiding ben ik bijvoorbeeld met vrienden een paar dagen naar Mallorca geweest en ik heb met mijn vriendin een langere reis naar Peru gemaakt. En dinsdagavond zat ik op de tribune bij Ajax tegen Lille. ‘’

Tevens was hij tijdens de voorbereiding veelvuldig aan het surfen en kiten bij Bloemendaal aan Zee. Net als het voetbal is de surfsport een uitlaatklep voor zijn werk bij Koen Beeren Online Marketing. Achter het Frederikspark, in de vroegere Huishoud- en Industrieschool Greiner, in het hartje van Haarlem, zit zijn bedrijf. Tussen tal van creatieve zzp’ers voelt hij zich hier als een vis in het water. ,,Ik heb commerciële economie gestudeerd aan de HES -Hogeschool van Amsterdam- en in mijn derde jaar een minor online marketing gedaan. Mijn klanten zitten binnen het MKB en zijn bedrijven die online beter vindbaar willen worden.’’

Less is more

,,Samen met het bedrijf maken we dan een plan van aanpak en een strategie. Koen Beeren Online Marketing houdt zich voornamelijk bezig met het opzetten, beheren en optimaliseren van SEA (Google Ads) en SEO campagnes, vaak in combinatie met conversie optimalisatie advies en het inzetten van social advertising campagnes. Vaak zijn bedrijven té enthousiast over hun product en wordt hun website overladen met info. Ook die houd ik meestal de spiegel voor, less is more.’’

Tekst: Peter Brink