KNVB komt alsnog met plan Regio Cup, terwijl clubs dit zelf ook al hebben opgezet

Zoals wel vaker loopt het logge apparaat, zijnde de KNVB, achter de feiten aan. Legio clubs uit de Tweede en Derde Divisie hebben niet stilgezeten en presenteerden al alternatieve competities.

Zelfstandig georganiseerd en regionaal. In de regio Utrecht begonnen Spakenburg en GVVV met zo’n initiatief en ook in de bollenstreek ligt er een plan klaar. Hier is veel tijd en energie ingestoken. Maar de KNVB zou de KNVB niet zijn als ze vandaag alsnog met een plan wil komen.

,,Vanaf medio februari start de KNVB voor de Categorie A een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de Categorie B doen standaard mee tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen”, schrijft de bond op haar website. ,,Voor de Categorie A liggen er nog scenario’s op tafel waarin het huidige seizoen een vervolg krijgt. De deadlines hiervoor verschillen. De KNVB publiceert woensdag 3 februari een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities.”

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB daarover: ,,Als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup.”

De vraag is of veel clubs alsnog overstag gaan om zich bij het plan van de voetbalbond aan te sluiten.  ARC heeft de Bollenstreek-clubs benaderd om een onderling toernooi op te zetten, maar gaf wel aan te wachten op de beslissing van de KNVB.

Tekst: Peter Brink