‘KNVB cancelt dit weekend alle duels in A-categorie’

De soap in het amateurvoetbal duurt voort. De KNVB legt alle A-categorie competities voor aankomend weekend stil. Het is indirect het gevolg van de merkwaardige maatregel om trainingen doordeweeks na 17.00 uur te verbieden. De voetbalbond geeft aan dat ze met deze drooglegging ‘maatwerk levert’.  Ook geeft de KNVB aan dat ‘dit maatwerk’ alleen voor komend weekend geldt.

Het kabinet nam vorige week de beslissing om de scholen wel open te laten maar sporten in de buitenlucht na 17.00 uur te verbieden. Het gevolg, geen training maar wel een wedstrijd spelen. Dat is fysiek niet slim, zo concludeert men nu ook.

Alle duels in de A-categorie worden uit het programma gehaald. Het gaat dan onder andere om mannen veldvoetbal Tweede Divisie tot en met de Vijfde Klasse KNVB. Saillant genoeg mogen teams wel duels inhalen als ze dat willen.

Recreanten zouden nog wel in actie mogen komen. Maar wilt u – bv omdat u niet heeft kunnen trainen – niet in actie willen komen dan geeft de KNVB aan om ‘coulant’ te zijn en maatwerk te leveren.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Aankomend weekend stonden er een aantal mooi duels op het programma. Op zaterdag waren IJmuiden – Stormvogels en Koninklijke HFC – Olympia Haarlem mooie affiches. Op zondag stonden Bloemendaal – HBC en Koninklijke HFC – Jong Sparta op het programma. Deze gaan helaas niet door.