Kick de Groot verlengt contract bij Terrasvogels niet

De samenwerking tussen zondag vierdeklasser Terrasvogels en hoofdtrainer Kick de Groot wordt na één seizoen beëindigd. De Groot ziet te weinig toekomstperspectief om zijn contract te verlengen en wil graag bij een club met een gezonde en realistische ambitie de volgende stap van zijn trainersloopbaan zetten.

“Voor velen misschien een verrassende keuze, maar begin december had ik mijn besluit al genomen,” legt Kick de Groot zijn beslissing uit. “Ik mis een aantal cruciale factoren om met deze vereniging een stap vooruit te zetten. De huidige beleving van selectievoetbal binnen deze vereniging zorgt voor een verminderde concurrentiestrijd en dat werkt ook door op de trainingen en wedstrijden.”

“Ik wil bijvoorbeeld graag op een training met twee groepen (A-selectie en B-selectie) naar een wedstrijd op zondag toewerken, maar bij Terrasvogels is door de geringe opkomst die mogelijkheid er de laatste maanden niet. Het kwaliteitsverschil is op deze trainingen dusdanig groot dat menig speler van de eerste selectie op zulke momenten niet wordt uitgedaagd. Dit heeft ook zijn doorwerking gehad in de recentelijk gespeelde wedstrijden tegen o.a. Geel-Wit, Onze Gezellen en BSM.”

De huidige selectie is, enkele spelers uitgezonderd, al redelijk op leeftijd vergeleken met de andere vierdeklassers. “In de onder-23 categorie hebben we momenteel maar vier spelers binnen de selectie,” aldus de Groot. “Dit zorgt ervoor dat vernieuwing komende seizoenen noodzakelijk is binnen de reeds bestaande en smalle selectie. En als ik dan kijk naar volgend jaar, dan zie ik mezelf die knelpunten niet oplossen.” Het is duidelijk dat de functie als hoofdtrainer van Terrasvogels geen eenvoudige is.

“Ik ben de vereniging natuurlijk heel dankbaar dat ze mij deze kans hebben gegeven,” besluit De Groot. Dat hij graag als trainer actief wil blijven is duidelijk en hij hoopt snel een mooie vereniging te vinden.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem