Kick de Groot nieuwe hoofdtrainer Onze Gezellen

Onze Gezellen gaat het volgende seizoen in met een nieuwe trainer. Kick de Groot is de nieuwe hoofdtrainer in Haarlem-Noord.

De Groot is zeker geen onbekende in het Van der Aart Sportpark. Jarenlang speelde hij in de selectie van Onze Gezellen. “Ik heb 15 jaar in de selectie gespeeld en twee jaar bij Terrasvogels. In het seizoen 1998 – 1999 debuteerde ik als 15-jarige onder toenmalig hoofdtrainer Rocco de Vos.”

“Ik was erbij toen OG aan begin van deze eeuw in twee jaar tijd van de vierde naar de tweede klasse ging. Spelend als voorstopper in een defensie die verder bestond uit o.a. Olav Baas, Mattis Wiersma en Oscar Maranon. In eerste jaar in tweede klasse wonnen we ook nog de eerste periode en speelden aan einde van seizoen nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.”

En nu dus eindverantwoordelijke bij de club waar hij opgroeide. De Groot ziet genoeg mogelijkheden. “Het is een mooie uitdaging om Onze Gezellen weer terug in de spotlights te krijgen. OG is een ‘slapende reus’ geworden waarin ik veel mogelijkheden zie. Op diverse vlakken zullen we zaken anders gaan aanpakken en er zal een frisse wind gaan waaien.”

“De vlam moet weer (opnieuw) aangestoken worden in de selectie. Spelers moeten weer trots zijn om voor OG te spelen. De binding tussen de selectie en de rest van de vereniging weer optimaliseren gaat ervoor zorgen dat ook de toeschouwersaantallen van begin deze eeuw terugkeren. De supporters van OG willen bij voorkeur een binding hebben met jongens in het veld.”

De plannen zijn al gemaakt om de selectie een boost te geven voor aankomend seizoen. “Het is belangrijk om de selectie op gebied van leeftijd en kwaliteit weer meer in balans te krijgen met o.a. een paar ervaren jongens erbij. Maar ook zijn we opzoek naar die talenten die het bij andere verenigingen (net) niet halen. Bij voorkeur jongens met een binding met OG of bekenden bij OG.” 

Maar De Groot wil wel aan klantenbinding doen. “Niet mogen winnen, maar moeten winnen is het uitgangspunt volgend jaar. Een wedstrijd op zondag moet voor iedereen binnen de vereniging weer een middagje uit worden bij OG”, sluit hij af.

De aanstelling van De Groot houdt ook in dat Toon Beijer bezig is aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer bij Onze Gezellen. “Vanwege diverse redenen heeft Toon aangegeven volgend seizoen niet als hoofdtrainer verder te gaan. OG heeft enorm prettig met Toon samengewerkt. Zijn betrokkenheid en kennis zijn geweldig. We zijn momenteel met Toon in gesprek voor een andere rol binnen de club. Kortom, de relatie is zeer goed”, aldus bestuurslid Carl Beijer.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Onze Gezellen