Kick de Groot gelooft in Onze Gezellen

‘’Een andere aanpak’’ en ‘’een frisse wind’’ Kick de Groot, de nieuwe trainer van Onze Gezellen, draait er niet om heen. De intenties zijn glashelder. Hij wil stappen zetten met zijn club die hij omschrijft als ‘’een slapende reus’’.

‘’Niet mogen winnen, maar moeten winnen en daardoor het publiek aan ons binden. Daar gaat het om,’’ liet de clubman pur sang, die zelf ooit vanuit de 4e klasse met OG naar de 2e klasse promoveerde, al eerder optekenen. In de persoon van zijn broer Mike (D.S.S.), Randy Willems en Jurre Dekker (overgekomen van buurman Schoten) werd broodnodige routine toegevoegd aan de jonge selectie

Vorige week in de seizoen ouverture werd een puntje gesprokkeld bij Geel-Wit na een spijkerhard gevecht (1-1). En zondag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwam HYS op bezoek dat vorige week thuis al nipt met 0-1 zijn meerdere moest erkennen in buurman Olympia Haarlem. HYS mocht in haar tweede duel blij zijn dat de teller slechts op drie bleef staan want vrij eenvoudig werden de gasten met 3-0 aan de kant gezet, mede door het puike optreden van hun excellerende sluitpost.

In minuut 15 strafte Joey Meijer al een enorme verdedigingsblunder bekwaam af. Maar O.G. speelde te onrustig en gehaast om de gasten al bij rust op een onoverkomelijke achterstand te zetten. Vooral conditioneel overklaste O.G. HYS. Dat deed zich met name na rust voelen toen ze onophoudelijk de aanval zochten en nog maar tweemaal doel troffen. Twee fraaie afstandsschoten trouwens van Tim Jansen en invaller/ debutant Brent Beijer (17) die van afstand troffen.

Kick de Groot maakte na afloop een ontspannen indruk. ’’Ja, ik ben tevreden over vandaag, al missen we soms nog diepgang op de juiste momenten maar daar werken we hard aan. Vorige week een waar slagveld bij Geel-Wit en dat leverde ons drie blessures op. Maar met onze selectie van 40 man is het op te vangen. Wat mij deugd deed, is dat twee jongens van 17 en 19 jaar vandaag scoren. We zijn nog duidelijk zoekende maar ik denk dat we op de goede weg zijn. Ik ga mij ook niet vast pinnen op welke plek wij willen eindigen. Als het voetballend nog beter wordt, dan komen de resultaten wel,’’ verwacht de Groot die nog wel even zijn QR code moest laten zien, alvorens hij met de groep het clubhuis kon betreden.

Hans Akkerman