Ketting heeft voor komende seizoenen zijn gewenste ideale technische staf

De contractbesprekingen tussen HBC en Jasper Ketting verliepen soepel. Zeker gezien de goede samenwerking en vooral de blijvende ambitie van zowel Ketting als HBC.

Het was voor HBC belangrijk om zo snel mogelijk de huidige technische staf voor de komende twee seizoenen vast te leggen. Er is samen met Ketting keihard gewerkt deze in te vullen en de randvoorwaarden te benoemen en vervolgens te realiseren zodat iedereen, binnen de staf, weet wat er van hem verwacht wordt. “Allereerst hebben wij de iedereen binnen deze staf voor minimaal twee jaar vastgelegd. Dat schept duidelijkheid voor zowel de club als de spelersgroep en straalt vooral vertrouwen uit om onze ambitie te waar te maken. Met deze invulling en het nagenoeg intact blijven van de selectie met kwalitatieve uitbreiding (Dijkstra, Assendelft en Van Ooijen) zijn wij klaar voor het komende seizoen. Ik sta te trappelen om begin augustus met de voorbereiding te beginnen”, aldus Ketting.

Terugblik

HBC heeft afgelopen jaar een apart seizoen gedraaid in de tweede klasse. De nieuwe tweejaren-strategie bevat plannen om met het vlaggenschip de promotie naar de eerste klasse te kunnen realiseren. In het kielzog van het eerste elftal was er de mooie uitdaging voor het tweede team om promotie naar de reserve hoofdklasse te bewerkstelligen. Tevens was er een belangrijke rol weggelegd voor het derde selectie team in verband met een goede continue kwalitatieve doorstroming vanuit de jeugd. En toen kwam het voetbalseizoen begin maart tot een abrupt einde vanwege het coronavirus. En de intelligente lockdown met de stringente maatregelen die daarop volgden.

Vervolgens kwam er een tijd vol onzekerheden op sportief en maatschappelijk gebied. Alleen al de vraag of er überhaupt nog gevoetbald kon worden. Wel promotie/degradatie of alle teams op hetzelfde niveau het nieuwe seizoen laten beginnen was een groot vraagstuk. “Wij stonden op de vierde plaats op zeven punten achter koploper Kampong en drie punten achter Soest en Pancratius. We zaten weer in een goede flow en waren op weg naar een goede eindklassering. In eerste instantie baalde ik als een stekker maar dit ging vooral over het sportieve gedeelte. Er waren op dat momenteel veel belangrijkere zaken gaande waar we met z’n allen eerst maar goed doorheen moesten komen”, aldus Ketting.

Seizoen 2020-2021

Het vlaggenschip van HBC voetbalt komend seizoen in de 2e klasse West 2. “Het is een mooie poule met clubs uit Kennemerland, de Bollenstreek en Den Haag. Een aantal clubs zijn mij onbekend, maar daarentegen spelen we mooie derby’s tegen Bloemendaal, Schoten en DIOS. Een mooie maar zeer zeker haalbare uitdaging.”

“De promotie van het tweede elftal naar de reserve hoofdklasse is echt een fantastische ontwikkeling. Een goed niveau met aansprekende teams. Wij zullen er vol voor gaan om ons in deze klasse zichtbaar te profileren. De samenwerking met Patrick Hart (trainer derde elftal) en Otto Berendregt (O-23/O-19) is geïntensiveerd om de doorstroom van jeugdige talenten te borgen om zo de continuïteit van kwaliteit te garanderen voor de toekomst.”

“Wij zitten vol met ambitie. Ik kan niet wachten om weer te beginnen met de groep”, eindigt een tevreden Jasper Ketting.

Foto: HBC
Met dank aan Piet Soomer

Op de foto:
Bovenste rij van links naar rechts: Hans Joosten (hersteltrainer/medische begeleiding), Marcel Vissers (teammanager/trainer), Serge van den Ban (keeperstrainer) en Ruud Kroese (teammanager).

Onderste rij van links naar rechts: Steef van Loon (ass. trainer/trainer 2e elftal), Jasper Ketting (hoofdtrainer) en Steve Olfers (ass. trainer/speler)
Heb jij nieuws over jouw club? Laat het ons weten via redactie@voetbalinhaarlem.nl!