Keepersprobleem tweedeklasser Schoten is opgelost

Na een voorbereiding met enkel nederlagen heerst er toch een vorm van opluchting bij Schoten. Lange tijd leek het erop dat de kersverse tweedeklasser het seizoen moest gaan beginnen zonder echte doelman. Maar er is witte rook, Thijs Hofman staat komend seizoen tóch onder de lat bij de geel-zwarten.

Eind vorig seizoen maakte de nieuwe trainer van Schoten, Tom Jacob, bekend dat hij voor het nieuwe seizoen twee nieuwe doelmannen had aangetrokken. Brian Koppert kwam over van het tweede elftal van het Heemskerkse ODIN ’59 en Thijs Hofman verliet United/DAVO. Maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging het mis. Koppert brak zijn voet, waardoor tegen DSOV rechtsback Alpay Kilic ineens onder de lat moest gaan staan. Hofman had toen al aangegeven de overstap van Schalkwijk naar Haarlem-Noord toch niet te maken, omdat hij een carrière bij de mariniers ambieerde.

Met zijn handen in het haar greep Jacob terug op zijn keeperstrainer Jeremy Deinum. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, het ontbrak Schoten aan de gewenste doelman. Een doelman waarmee Jacob gerust de tweede klasse in kon gaan. Oproepen op social media leverden diverse gesprekken op, maar geen nieuwe sluitpost.

Tot daar tegen Pancratius ineens toch Thijs Hofman het doel van Schoten verdedigde. “Ja het klopt. Ik speel dit seizoen bij Schoten,” bevestigde hij na afloop van het met 0-3 verloren duel aan Voetbal in Haarlem. Een job bij de mariniers is er niet van gekomen. Hofman werd daarna bereid gevonden om toch naar Haarlem-Noord te komen. Iets waar Jacob lange tijd geen rekening mee hield, maar uiterst tevreden mee is. “Ik ben hier heel blij mee, want Thijs is gewoon een goede keeper met onder andere een goede trap.” Jacob zag een groot deel van zijn voorbereiding in rook opgaan, maar kijkt met vertrouwen naar de competitiestart. “We hebben onze doelpunten bewaard voor de competitie.”

Het complete speelschema van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem