Keuken Kampioen Divisie

Jorginho Soares van ASWH ook tegen FC Lisse van de partij bij Telstar

Zijn voornaam doet de voetbalfan mijmeren over de rushes en het strakke schot van de Braziliaanse rechtsback Jorginho. De 22-jarige Jorginho Soares acteert echter als centrale verdediger en is al een week op proef bij de Witte Leeuwen.

Jorginho Soares debuteerde al op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van Spijkenisse en werd kampioen in de hoofdklasse. Heerenveen legde hem vast, maar daar vertrok hij afgelopen december.

De reden was dat de verdediger de maanden daarvoor meer wacht- en spreekkamers bezocht dan kleedkamers. Twee keer een gescheurde kruisband en de revalidatie daarvan wierpen het talent terug in zijn ontwikkeling.

 

,,Heerenveen heeft mij lang het voordeel van de twijfel gegeven,” spreekt Jorginho. ,,Zeker na mijn eerste blessure. Maar na mijn tweede tegenslag sloeg ook bij hen de twijfel toe en kreeg ik te horen dat mijn contract niet verlengd zou worden.

Een tegenslag? Ja en nee. Ik zag het wel aan komen. Daar ben ik realist genoeg voor. En, toch kwam het hard aan toen het moment was aangebroken. Mijn verwachtingen vervlogen door dat gedoe met mijn knie. Had mijn best gedaan maar tegen zoveel tegenslag kon ik niet opboksen.

Hij speelde bij ASWH zijn wedstrijden in de Tweede Divisie en werd de opvolger van Henrico Drost. Niet alleen door zijn voornaam maakte hij zaterdag indruk bij Telstar, dat oefende tegen Stormvogels en IJmuiden, maar ook door zijn lengte.