Joost van den Boogaard keert terug naar oude liefde Bloemendaal

Joost van den Boogaard maakt dit seizoen indruk bij Noordwijk. Hij kwam als linksbuiten van Bloemendaal, had geen aanpassingsproblemen en speelde zich meteen in de basis van de ploeg van Kees Zethof. Niet als linksbuiten maar als linksback. Ondanks het sportieve succes keert hij weer terug naar Bloemendaal. Hij wil weer als linksbuiten functioneren.

Van den Boogaard speelde als kind in de jeugd van HFC Haarlem, het laatste in de C-1. ,,Jordy Hilterman zat bij mij in het elftal. Bij Haarlem was ik vooral linksbuiten maar ik heb ook wel eens als back gespeeld. Toen Haarlem destijds ophield te bestaan boden veel van mijn ploeggenoten zich aan bij andere clubs.”

 

,,Ik had die ambitie niet. Ik ging lekker voetballen met mijn vrienden bij Bloemendaal. En toen Kees Zethof drie jaar geleden voor de eerste keer belde dacht ik dat het ten koste zou gaan van mijn studie.’’ Van de Boogaard volgde de studie Finance and Control aan de HvA. Nadat Zethof voor dit seizoen weer belde waagde Van den Boogaard de stap, om het na een seizoen weer voor gezien te houden