Jong HFC speelt finale landskampioenschap tegen Ajax

Het tweede elftal van Koninklijke HFC neemt het zaterdag op tegen de reserves van Ajax zaterdag. Inzet is het algeheel landskampioenschap voor reserveteams. De talentvolle lichting van de Haarlemmers beleeft een bijzonder seizoen.

Op de eerste dag van mei werd het tweede elftal van Koninklijke HFC kampioen van de reserve hoofdklasse A. Het elftal onder leiding van Tristan Buchinhoren – ook wel Jong HFC genoemd – eindigde met vijf punten meer dan concurrent AFC. Een paar dagen later speelde het elftal ook de finale van de districtsbeker, echter ging deze na het nemen van strafschoppen verloren van HFC EDO.

Jong HFC - Voetbal in Haarlem
Jong HFC neemt het in de finale op tegen Ajax 2. (Foto: Twitter Kon. HFC)

Als kampioen van de reserve hoofdklasse begon daarna de strijd om het algeheel landskampioenschap voor reserveteams. Eerst moest het worden opgenomen tegen de kampioenen van andere zondag hoofdklassen. Orion uit Nijmegen (2-0) en Be Quick 1887 uit Haren (0-4) werden vrij eenvoudig aan de kant gezet.

In de daaropvolgende halve finale moest in een tweeluik worden afgerekend met ASHW 2. In het eerste duel kwam Jong HFC op achterstand, maar wist uiteindelijk met 1-2 te winnen. Mike Guliker scoorde de beslissende treffer, terwijl doelman Bram Verhage een aantal zeer belangrijke reddingen voor zijn rekening nam.

Een gelijkspel zou in de return genoeg zijn om ten koste van ASWH door te stoten naar de finale. Jong HFC liet er geen gras over groeien, want de Haarlemmers trakteerden de bezoekers op een 4-0 pak slaag. Youri Duisterhof, Robin Eindhoven (tweemaal) en Lucas Verstraten zorgden voor de doelpunten. De finale van het algeheel landskampioenschap was hiermee bereikt.

In de finale is Ajax zaterdag 2 de tegenstander. De Ajacieden werden kampioen van de reserve hoofdklasse A op zaterdag. Toevallig komen beide elftallen uit hetzelfde district West 1. In de poulefase van het landskampioenschap werden Flevo Boys en DVS ’33 verslagen. In de halve finale bleken de Amsterdammers in het eerste duel veel te sterk voor Bekkerveld 2. Ajax won het duel met 2-8. De return eindigde in een 2-2 puntendeling.

Aanstaande zaterdag staan de twee sterkste reserveteams van Nederland tegenover elkaar in de finale. Op Sportpark De Toekomst wordt in één duel beslist wie zich landskampioen mag noemen. Dé kans voor Jong HFC om unieke geschiedenis te schrijven. De wedstrijd leeft daarom ook enorm binnen de oudste club van het land en er wordt opgeroepen om Jong HFC te komen steunen in Amsterdam. Vanuit de club gaat er een bus met supporters naar De Toekomst. De aanvang is om 14.00 uur.

Jong HFC - Voetbal in Haarlem
Jong HFC onder leiding van Tristan Buchinhoren (staand, rechts). (Foto: Twitter Kon. HFC)