Invallers brengen Zandvoort de zege

De rol van Zandvoort in de zaterdag tweede klasse A wordt steeds groter. Een zege op het sterke Arsenal is hiervan het bewijs. In de kustplaats trokken de Haaien met 3-1 aan het langste eind, maar lange tijd had het weinig tot niets te vertellen. Invallers Bud Water en Nigel Castien deden de wedstrijd kantelen. Ted Saunier is inmiddels met zijn ploeg opgeklommen naar de zesde plaats, maar de derde plek is het vizier.

Zonder drie sterkhouders begon Zandvoort aan het duel met de Amsterdammers. Een week eerder was Saunier dusdanig tevreden over het spel tegen ZOB dat hij niet veel wilde wijzigen aan zijn basiself. Bud Water, Nigel Castien en Koen Michielsen begonnen het duel tegen Arsenal daarom op de bank. Achteraf kon Saunier zich wel op zijn hoofd krabben, want de drie aanvallers speelden een uitstekende tweede helft en bogen bijna eigenhandig een 0-1 achterstand om in een 3-1 zege.

Dat Zandvoort drie punten aan het totaal kon toevoegen zat er een uur lang niet in. Arsenal had de wind in de rug en legde de thuisploeg de wil op. Veel duels werden door de Amsterdammers gewonnen en met name de vleugelverdedigers van Zandvoort hadden het erg moeilijk. Hun twee collega’s in het midden, Oliver Rifai en Milan Berck-Beelenkamp, moesten veel vuil werk opknappen. Zandvoort wist zich weinig raad met de harde wind en veel spelers voerden acties te ver door. Het speelde de bezoekers in de kaart.

Op het uur kwam Arsenal terecht op voorsprong. Mick Hurks werkte een strakke voorzet kundig binnen. Voor Zandvoort was dit het signaal om wakker te worden. Aan de hand van de ingevallen Water, Castien en Michielsen kantelde het spelbeeld en greep Zandvoort het initiatief. Water zorgde met een typerende actie voor de 1-1. Hij sneed naar binnen en schoot via een been van Arsenal binnen.

Een kleine tien minuten later zorgde Kas de Vries voor een 2-1 voorsprong. Heel beheerst tikte hij de bal van een meter of zestien voorbij de uitgekomen doelman van Arsenal. Ook bij de 3-1 speelde Roemer Gerdes een discutabele rol. De jonge en lange doelman schatte een vrije trap van Nigel Castien helemaal verkeerd in en zag de bal achter zich in het doel vallen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Joop van Nes jr.