Iliass Akchich gaat voor een derde seizoen bij DSS

Het contract van DSS-hoofdtrainer Iliass Akchich is met een jaar verlengd. Het was voor het bestuur van de zondag vierdeklasser een eenvoudige beslissing om een derde seizoen in te gaan met de 37-jarige Akchich.

De voorzitter van DSS, Aart Louwrier, spreekt enkel positief over zijn hoofdtrainer. “Iliass is een trainer die als mens past bij DSS. Hij kent de clubcultuur goed. Daarnaast spreekt hij de jongens erg aan en ligt hij goed in de groep. Maar ook zijn trainingsstof en tactische plannen horen bij wat wij in ons technisch beleid hebben staan. Dat alles bij elkaar maakt dat wij veel vertrouwen in de samenwerking met Iliass hebben.”

Akchich is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van de nummer twee van de zondag vierde klasse D. Zijn elftal heeft een achterstand van vijf punten op koploper Spaarnwoude. Promotie naar de derde klasse is de doelstelling, iets dat vorig seizoen bijna bewerkstelligd werd. “Iliass is een belangrijke factoor in de wens voor promotie. De ambitie is er zelfs om naar de tweede klasse te gaan, maar promotie naar de derde klasse moet nu zeker kunnen,” besluit Louwrier.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem