Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Ilias Bronkhorst verruilt Telstar voor NEC Nijmegen

DoorRedactie

mei 27, 2021

Een stap naar een Eredivisieclub. Het is voor velen een droom, maar voor de vierentwintigjarige Ilias Bronkhorst wordt dit nu werkelijkheid. Volgend seizoen zal hij gaan uitkomen voor NEC uit Nijmegen.

Naast dat hij tien goals maakte viel Ilias Bronkhorst dit seizoen op als snelle verdediger in de Keuken-Kampioen divisie. De geboren Haarlemmer was bezig aan zijn derde seizoen in IJmuiden, maar kon pas dit jaar rekenen op een vaste basisplek.

Onder trainer Andries Jonker kreeg hij de kansen waarop hij altijd heeft gehoopt. “ Vier jaar geleden speelde ik nog in de reserve hoofdklasse en nu maak ik een transfer naar een eredivisieclub. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar ik heb altijd alles gegeven om dit doel te halen. Hard werken wordt dan toch beloond.”

 

De afgelopen jaren spraken wij de nu 24-jarige Bronkhorst al vaker. Wat opviel, is dat hij ook in zijn eerste twee, soms zware seizoenen altijd positief bleef. In zijn eerste jaar bij Telstar speelde Bronkhorst op vrijwilligersbasis, wat inhield dat hij elke dag na zijn trainingen nog moest bijverdienen in de horeca. “Het eerste jaar bij Telstar was mentaal best zwaar. Ik moest genoegen nemen met vier keer speelminuten over een heel seizoen, en zat vaak op de tribune. Ook verdiende ik nog geen geld, dus moest ik na een zware training s ’avonds nog aan de slag voor een inkomen. Maar ondanks dat leefde ik wel het leven wat ik altijd wilde, namelijk die van profvoetballer.”

“Ik heb altijd gedacht dat mijn kans ooit wel zou komen, en die kwam onder Andries Jonker. Waar andere mensen binnen de club het niet meer in mij zagen, gaf hij mij de kans en het vertrouwen dat ik nodig had. Daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn.”

Al voor dat bekend werd dat NEC zou gaan spelen om promotie naar de Eredivisie werd al contact gezocht met Bronkhorst. Het idee was om volgend jaar te gaan spelen voor de bovenste plekken in de Keuken-Kampioen divisie. Dat verliep ietsje anders, en dus mag Bronkhorst zich volgend seizoen Eredivisie speler noemen.

“Ik heb geen idee wat ik moet verwachten volgend seizoen. Spelen in overvolle stadions is natuurlijk anders dan Dordrecht uit. Ik zal de zomer niet stilzitten en zorgen dat ik meteen fit aan het seizoen begin. Op dit moment zoek ik met mijn vriendin nog naar een huisje, maar als dat geregeld is kan het avontuur dan echt beginnen.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd 

Foto: NEC Nijmegen

Door Redactie