‘Ik ben geen mooi-weer-voetballer’

,,In de warming up dacht ik: Dit wordt een zware middag. Na twee minuten was ik al moe. Ik hou niet van warm weer tijdens het voetballen.’’ Toch bleek Riemer Albada een heuse mooi-weer-voetballer. De ijverige middenvelder van Haarlem-Kennemerland schoot vier keer raak tegen Vogelenzang en gaf één assist. De Haarlemmers zegevierden met 6-0.

Nu maakte Vogelenzang het de Haarlemmers ook niet bepaald moeilijk. In hun eerste jaar op dit niveau verbaast de ploeg van Felix Aerts zichzelf wekelijks. De ene week om het niveau van de tegenstander, een week later weer om wat ze zelf kunnen. Tegen Haarlem-Kennemerland was al gauw duidelijk dat er voor Vogelenzang weinig te halen viel. David van Haastrecht kreeg op het halve uur een kansje en uit een corner was Jerry van Alphen gevaarlijk, maar daarmee was de Vogelenzangse koek wel op. ,,We waren kansloos vandaag’’, was Aerts realistisch.

Daar tegenover stond een enorme hoeveelheid kansen voor Haarlem-Kennemerland. Na acht minuten ging de eerste erin, door toedoen van Riemer Albada, maar vervolgens waren de grootste mogelijkheden niet besteed aan Jeroen Roos, Bob Osenga en Sheldon Kakaire. Met een teleurstellende 1-0 stand bij rust als gevolg.

Maar in de tweede helft ging het stukken beter voor de thuisploeg. Nauwelijks uit de kleedkamer kreeg Albada de bal op een presenteerblaadje voor de 2-0, vier minuten later moest hij hard werken om bij de zestien te komen en daarvandaan de 3-0 binnen te schieten. Even later ging hij goed door op rechts en bereikte zijn voorzet Jeroen Roos voor de vierde Haarlemse treffer.

Rudy Nicola bekroonde zijn harde werken met de 5-0, waarna het slotakkoord weer voor Albada was. Haarlem-Kennemerland won zodoende heel comfortabel en kan zich op gaan maken voor de nacompetitie. Met mogelijk goaltjesdief Vernon Weber weer terug van blessureleed. Al hoeft trainer Rene van Marsbergen zich om de productiviteit van zijn ploeg weinig zorgen te maken, met Albada in blakende vorm.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom