Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden wint slecht duel van Hoofddorp en meldt zich in top

Voor veertig toeschouwers, waarvan zestig procent uit IJmuiden, speelde VV IJmuiden in Hoofddorp tegen de gelijknamige SV. Na de winst vorige week op – het tot dan toe ongeslagen – VVC werd er nu gevoetbald tegen een nog puntloze tegenstander.

Vanaf de aftrap toonde IJmuiden haar aanvalslust en de eerste aanval, na 30 seconden, was ook gelijk de eerste kans. Joshua Dominggus kopte een voorzet van rechts keurig in, maar Hoofddorp-keeper Guido den Ouden redde op zeer knappe wijze. Daarna volgden er scoringsmogelijkheden voor onder andere Fabian Roozen, Milan van Essen en Bob Schol.

IJmuiden combineerde er lustig op los en Hoofddorp loerde op een counter, maar iedere mogelijkheid daartoe hielpen zij zelf om zeep of het centrale verdedigingsduo van IJmuiden voorkwam dit. Kay Brouwer en Jeffrey Prinsse speelden weer een solide wedstrijd. Hoofddorp kreeg na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid op een doelpunt, maar IJmuiden-keeper Tom Hoogendijk wist deze te voorkomen.

De bezoekers grossierden in mogelijkheden om te scoren, maar het lukte niet de in topvorm verkerende keeper van Hoofddorp te laten capituleren. Daardoor kroop na dertig minuten de onzekerheid in eigen kunnen in het team van trainer Anthony Correia. Hij zag zijn team onzorgvuldig voetballen en onnodige overtredingen maken. Het was in deze fase niet best wat IJmuiden liet zien. Vlak voor rust kreeg Milan van Essen de kans om te scoren, maar zijn schot ging ruim over de doellat. Een minuut later ontsnapte IJmuiden aan een tegendoelpunt.IJmuiden - Voetbal in Haarlem

Na rust werd een IJmuiden verwacht dat orde op zaken zou stellen tegen Hoofddorp. Het bleek anders. IJmuiden voetbalde tegen zichzelf en de verkregen mogelijkheden werden niet benut. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers de twintigste mogelijkheid tot een doelpunt en deze keer was het wel raak. Bob Schol brak de ban, 0-1.

Direct na de openingstreffer kreeg IJmuiden mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dit lukte niet, waardoor de bezoekers de thuisploeg in leven hielden. Mike Kries kreeg een enorme mogelijkheid om de 0-2 te maken, maar weer wist de uitstekende Hoofddorp keeper dit te voorkomen. Hoofddorp rook ondertussen dat er wat te halen was en gooide alles op de aanval. De hekkensluiter faalde echter in de afwerking.

In de allerlaatste minuut dacht Hoofddorp dat de gelijkmaker gescoord kon worden, maar ook IJmuiden-doelman Tom Hoogendijk was in topvorm. Met een knappe redding behield hij de bezoekers voor de gelijkmaker.

Door de overwinning vinden we IJmuiden op de knappe vijfde plek in de zaterdag derde klasse B. De ploeg heeft evenveel punten als nummer vier VEW en slechts een punt minder dan de nummer twee Zandvoort. Zandvoort heeft echter een duel meer gespeeld. Anthony Correia heeft met zijn team dus uitstekende zaken gedaan. Hoofddorp staat samen met VSV puntloos onderaan.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.