Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden wint drie hele belangrijke punten bij De Brug

IJmuiden heeft een belangrijke slag gewonnen in de strijd om rechtstreekse handhaving in de derde klasse B. De ploeg van Rick van Amersfoort kroop door het oog van de naald met een 2-3 overwinning op De Brug. Diep in blessuretijd scoorde Mitchel Post met de nodige hulp van de thuisploeg de winnende treffer. De Brug-doelman en coach Schneider stopte wéér een strafschop.

De Brug - IJmuiden - Voetbal in Haarlem
Milan van Essen (IJmuiden) was trefzeker tegen De Brug.
Bij de bezoekers uit IJmuiden zat er veel spanning op het duel. Het eerste kwartier van de wedstrijd lukte er werkelijk helemaal niets bij de ploeg. Binnen zeven minuten stond De Brug op een 2-0 voorsprong. Menno Duurland opende in de tweede minuut de score. Na een prima aanval over de rechterkant kon hij simpel binnen tikken. Vlak daarna kwam De Brug op 2-0 en leek IJmuiden het spoor bijster.

IJmuiden oogde inspiratieloos en vooral voorin was er weinig beweging. De centrale verdedigers van de bezoekers konden de bal vaak niet kwijt en liepen dribbelend het middenveld in. De Brug was wél regelmatig gevaarlijk. Duurland was niet altijd bij de les, maar zijn lengte en kracht maken hem tot een gevaarlijke spits. Duran Tuncer was de architect bij de thuisploeg.

In de vijftiende minuut kwam IJmuiden terug tot 2-1. Doelman Schneider liet de bal bij een hoekschop van IJmuiden los, waarna Wesley Heeres kon binnenwerken. IJmuiden werd sterker en kwam nog voor het halve uur op 2-2. Milan van Essen schoot knap van 20 meter raak. Voor rust werd het ook nog bijna 2-3, maar het harde schot van Bob Schol ging naast.

Het eerste kwartier van de tweede helft was De Brug weer sterker en kreeg een aantal goede kansen om weer op voorsprong te komen. Duurland schoot van 25 meter hard over en rechtsbuiten Munk gaf de bal voor in plaats van zelf te schieten. IJmuiden werd na een kans van De Brug-aanvoerder Vergers wakker en ging op jacht naar de 2-3.

Tien minuten voor het einde kregen de bezoekers een terechte strafschop na een overtreding in het strafschopgebied. Wesley Heeres kreeg de kans zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar faalde. Chiel Schneider stopte als stand-in doelman voor de tweede keer dit seizoen een strafschop.

IJmuiden ging hierna steeds feller op jacht naar de 2-3 en er volgden grote scrimmages en kansen. Het was wachten op het doelpunt. Ook omdat Schneider er de laatste minuten alles aan deed om het IJmuiden zo makkelijk mogelijk te maken. Iedere uittrap kwam bijvoorbeeld terecht bij de tegenstander. Ver in blessuretijd ontsnapte Mitchel Post aan buitenspel en kon eenvoudig afronden. Een zucht van opluchting ging er door de ploeg van Van Amersfoort en door het aanwezige publiek van IJmuiden. Nog geen minuut later floot arbiter Raven voor de laatste keer.

Door de overwinning springt IJmuiden over De Brug heen en klimt de ploeg naar plek tien. Plek tien zou betekenen dat IJmuiden geen nacompetitie hoeft te gaan spelen voor handhaving. Volgende week mag de club op bezoek bij het vandaag kampioen geworden Buitenveldert. De Brug speelt nog twee wedstrijden en houdt dan op te bestaan. Volgende week spelen de Haarlemmers thuis tegen SCW en de week daarna volgt de wedstrijd bij Zandvoort.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma in de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.