Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden wint Velsense derby bij VSV

IJmuiden wint de derby tegen VSV. Voorafgaande aan de wedstrijd hebben de supporters van IJmuiden al te kennen gegeven dat de derby ‘aan’ was. Het clubhuis en het terrein zijn zwart wit gekleurd. De sfeeracties zijn niet voor niets geweest, IJmuiden wint de wedstrijd met 1-4.

Beide teams creëeren in de eerste helft redelijk wat kansen. De eerste treffer valt aan de kant van VSV. Een vrije trap op een meter of 25 van het doel van IJmuiden kan worden ingekopt door Max Hummel. Max Hummel was zeer sterk in de lucht de hele eerste helft. In de 14e minuut krijgt Max Hummel ook de kans om de 2-0 op zijn naam te zetten maar hij mist de voorzet en zo gaat de bal voorlangs.

Als IJmuiden in de 23ste minuut een vrije trap krijgt op het puntje van de 16 meter ziet VSV keeper Jeffrey Thomassen de bal aan hem voorbij gaan en op het hoofd belanden van Niels Stoker, hij hoeft bal alleen maar in te koppen om de score gelijk te trekken. Na een half uur spelen moet VSV verder met 10 man omdat Dave Hardendood van het veld gestuurd word voor natrappen. Op slag van rust krijgt VSV wel nog een vrije trap op een mooie plek echter klinkt het geluid van het aluminium, gevolgd door het fluitsignaal, ruststand 1-1.

In de tweede helft kon IJmuiden rustig de druk opvoeren op VSV. IJmuiden nam hier ook rustig de tijd voor, hierdoor begon de tweede helft vrij tam. Pas halverwege de tweede helft kon Milan van Essen de score voor de IJmuidenaren verdubbelen. In de 75e minuut is het wederom Milan van Essen die tot scoren komt. Joshua Dominggus wordt de diepte ingestuurd en kan de 16 inlopen. Hij legt de bal af aan Van Essen en zo zit de wedstrijd in het slot.

VSV kan alleen nog maar wegwerken en tegenhouden voor wat het waard is. In de 82e minuut ontstaat er toch nog een gaatje in de verdediging van VSV en dit word benut door Jeffrey Prinsse. Hij kan zo doorlopen op de doelman en hem in de verre hoek passeren. De wedstrijd is in de tweede helft prima uitgespeeld door IJmuiden en zo keert het terug met drie punten in de tas.