Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden werkt zich keihard naar winst op ongeslagen VVC

IJmuiden kreeg gister bezoek van titelkandidaat VVC. Trainer Rini van Roon van VVC gaat dit seizoen voor het kampioenschap, terwijl zijn collega Anthony Correia met IJmuiden het linker rijtje als doelstelling heeft. De bezoekers stonden voorafgaand aan dit duel met negen punten uit drie wedstrijden bovenaan in de derde klasse B en IJmuiden zesde met zes uit drie.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter MacIntosh zagen de 125 toeschouwers twee teams die voor de winst gingen. Er werd aan beide zijden hard gewerkt, waardoor het spel op en neer golfde. Er waren voor de thuis- en uitclub diverse mogelijkheden om te scoren en voor de toeschouwers ontpopte zich een meer dan leuke wedstrijd.

De eerste grote kans was na twaalf minuten voor VVC.  Doelman Tom Hoogendijk voorkwam even later met een zeer knappe redding voor de tweede keer de 0-1. Vlak voor rust kwam IJmuiden op voorsprong. VVC-keeper Thierry Wesseling liet een hoge bal uit zijn handen glippen, waarna spits Milan van Essen kon profiteren en de openingstreffer op zijn kon zetten.

Na rust stroopte IJmuiden nog meer de mouwen op. IJmuiden staat al jaren bekend om de grote vechtlust, maar de nieuwe trainer weet hiermee zijn ploeg goed voor de dag te laten komen. Anthony Correia maakt gebruik van de sterke punten van zijn elftal, maar ontziet vooral de zwakkere aspecten. VVC had hier duidelijk geen antwoord op. Fabian Roozen kreeg een grote kans op de 2-0 maar de Nieuw-Vennepse keeper wist ditmaal wel een doelpunt te voorkomen.

In het laatste kwartier ging VVC nog meer op zoek naar de gelijkmaker. IJmuiden was echter niet kapot te krijgen. De ploeg streed om iedere meter. Fabian Roozen werd in een tegenstoot licht door de keeper aangeraakt en scheidsrechter MacIntosch wees naar de stip. Bob Schol liet dit kansje niet onbenut en verdubbelde de voorsprong. De VVC-doelman speelde geen gelukkige wedstrijd.

IJmuiden - VVC - Voetbal in Haarlem

VVC ging als antwoord vol op de aanval spelen, maar de verdediging van IJmuiden stond weer als een huis. De bezoekers gaven door de aanvalsdrang regelmatig achterin ruimte weg, waardoor IJmuiden gevaarlijk kon zijn. Met nog een paar minuten op de klok schoot Joshua Dominggus op goal, waarbij Thierry Wesseling er wederom niet goed uitzag en de bal onder hem door liet gaan. De 3-0 eindstand was daar.

De vreugde bij IJmuiden was logischerwijs groot. De ploeg heeft nu negen punten behaald in vier duels. Bij VVC was de deceptie op de gezichten van de spelers af te lezen. Tot dit duel kende de ploeg van Rini van Roon nog geen puntverlies.

Door als team keihard te werken heeft IJmuiden deze overwinning behaald. De 17-jarige A-junior Jeffrey Prinsse debuteerde vandaag in het hart van de defensie en speelde een uitstekende wedstrijd en werd dan ook volkomen terecht uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.