Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden valt tegen VVA/Spartaan door de mand

IJmuiden presteerde de eerste seizoenshelft uitstekend. De laatste wedstrijd voor de winterstop was een prima mogelijkheid om met een goed gevoel de rustperiode in te gaan. In een voor de neutrale toeschouwer knotsgekke wedstrijd trokken de bezoekers, VVA/Spartaan, aan het langste eind.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Amsterdammers van VVA/Spartaan, maar keeper Maurice van Lieshout – die de afwezige eerste doelman Tom Hoogendijk verving – voorkwam een doelpunt met een zeer knappe redding. IJmuiden kreeg ook mogelijkheden om via Joshua Dominggus en Patrick Eggermont te scoren, maar ontsnapte wederom aan een tegengoal. IJmuiden speelde net als een week eerder tegen VEW erg onzorgvuldig en dwong niets af. Een minuut voor rust moest Maurice van Lieshout weer zijn keeperstalenten aanspreken om een knap schot van VVA/Spartaan tot corner te kunnen verwerken. De strakke hoekschop van Joep van Duinen werd door Mark Bothof binnengekopt: 0-1.

IJmuiden - VVA - Voetbal in Haarlem

Na rust betekende de eerste de beste aanval de 0-2 door Charley Bootsman. Nog geen minuut later viel de 0-3 die op naam kwam van Rieuwert Hammerstein. De zoon van de commercieel manager van Telstar Steef Hammerstein. Kan het gekker? Ja dus! Weer een minuut later werd het 1-3 door een doelpunt van Fabian Roozen. Na tien minuten in de tweede helft gaf Mitchel Post vanaf links een knappe voorzet die in het strafschopgebied doorgekopt werd door Kay Brouwer. Patrick Eggermont stond op de juiste plek en tekende voor de 2-3.

Danny de Vendt had voor de thuisploeg daarna de gelijkmaker op zijn schoen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Joep van Duinen zette de 2-4 op zijn naam. Terwijl langzaam de duisternis inviel en de lichten aangezet werden scoorde Bob Schol voor IJmuiden de 3-4. IJmuiden ging daarna op jacht naar de gelijkmaker.

Belangrijk moment in het duel was een moment waarop heel IJmuiden moord en brand schreeuwde om een strafschop. Scheidsrechter Snoek zag echter niets in een overtreding op Danny de Vendt. In de commotie die daarna ontstond kreeg Kay Brouwer een gele kaart en werd trainer Anthony Correia achter de hekken gestuurd. IJmuiden was geheel de weg kwijt. De onvolwassenheid van het IJmuiden werd hiermee aangetoond, want wanneer de ploeg hierna gewoon hadden door gevoetbald was de kans op de gelijkmaker en zelfs de winst mogelijk geweest. Er volgde nog een slotoffensief, maar de bezoekers speelden de wedstrijd slim uit. VVA/Spartaan liet zien over meer voetbalgogme te beschikken dan de thuisploeg.

IJmuiden zakt door de nederlaag van de derde naar de vijfde plaats. Eind januari gaat de competitie weer verder.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.