Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden via SCW in de top 3

IJmuiden kreeg afgelopen zaterdag een kans om de top 3 te betreden, maar dan moest er wel gewonnen van het bezoekende SCW. Tegelijkertijd moest Pancratius verliezen van Overbos. Beiden gebeurde.

Het was erg koud op sportpark Schoonenberg en van het voetbal konden de toeschouwers het in de eerste helft niet warm krijgen. IJmuiden startte fel, maar liet weinig zien. Bij SCW raakte na 10 minuten Rico Strompel geblesseerd en moest Rick Grosscurt hem vervangen. Niels Bunink ontsnapte na 10 minuten aan een gele kaart na een charge op Steph Langeveld van SCW.

Zowel IJmuiden als SCW speelden hit and run. Martijn Visser schoot in die periode vanaf 25 meter richting goal en SCW-keeper Keby van den Dool stompte de bal weg. Die kwam op het hoofd van Kay Brouwer, echter kopte hij over. De laatste fase kreeg IJmuiden de nodige mogelijkheden, maar de stootkracht ontbrak. Een 0-0 ruststand was het logische gevolg.

Van deze wedstrijd schoot Voetbal in Haarlem een serie beelden. Deze zijn te bekijken én te bestellen op onze fotopagina.

« van 8 »

Wat er in de IJmuiden-kleedkamer gebeurd is blijft de vraag, maar net zoals al vaker dit seizoen startte het team van Anthony Correia de tweede helft met enorm veel passie en wilskracht. In de eerste minuut scoorde Milan van Essen de 1-0 na goed doorzetten op de rechterflank van Wesley Heeres. En voordat SCW wat terug kon doen lag de 2-0 in het net. Uit een corner van Bob Schol kopte Kay Brouwer de bal achter Keby van den Dool.

De wedstrijd leek gespeeld, waardoor IJmuiden achterover dacht te kunnen leunen en Anthony Correia moest zijn team tot meer voetbal manen. Iets wat zijn collega van SCW, Edwin van Maas, ook deed maar door het felle spel van IJmuiden kreeg zijn team daartoe geen enkele gelegenheid.

Voordat Joshua Dominus in de 65e minuut gewisseld werd voor Ian Hille, had Milan van Essen de kans op zijn tweede doelpunt. Vlak daarna schoot Floyd Hille van afstand op de goal, maar dat schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. SCW kreeg de genade klap toen Kay Brouwer in de 75e minuut de in de zestienmeter lopende Bob Schol aanspeelde. Schol kon op Braziliaanse wijze de 3-0 binnenschieten. Hij werd hierna gelijk naar de kant gehaald voor een wissel. Mitchel Post was zijn vervanger. SCW kreeg nog een kans, maar Tom Hoogendijk wist het schot van Hakim Alhaili tot corner te verwerken.

Bij SCW moest Mitchel Duijzer eraf met een wond boven zijn wenkbrauw en kwam Jordy Zegstroo voor hem het veld in. De ploeg was daarna volledig de voetbalweg kwijt en trainer Van Maas begon zich af te reageren op scheidsrechter Jacobs die in zijn ogen niets meer goed kon doen. De sfeer in het veld werd er niet beter op en met name SCW-er Patrick Fernandes Duarte had daar een grote rol in.

Kort voor het einde kregen Kay Brouwer en Mitchel Post nog de kans op 4-0, maar zij vonden Keby van den Dool op hun pad. Er werd in deze wedstrijd niet meer gescoord. IJmuiden klimt naar de derde plek in de zaterdag derde klasse. SCW vinden we terug op de elfde plek.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.