Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden pakt volle buit tegen Pancratius

IJmuiden heeft afgelopen weekend een knappe overwinning geboekt op de nummer drie van de ranglijst, Pancratius. De thuisploeg wist beter om te gaan met de harde wind en stapte met een knappe 3-1 zege van het veld.

Al in de eerste minuut kwam Pancratius bijna op voorsprong, maar Danny van Ingen wist een honderd procent scoringskans niet te verzilveren. Beide teams kregen in de loop van de eerste helft kansen op de openingstreffer, maar het was uiteindelijk IJmuiden dat drie minuten voor rust op voorsprong kwam via Mick Dubbelaar.

Ook na rust bleef IJmuiden knap domineren en was aan niets terug te zien dat Pancratius hoog op de ranglijst stond. Na de voorsprong zakte de ploeg van trainer Anthony Correia niet in en wist het op een 2-0 voorsprong te komen via Bob Schol. In de zeventigste minuut mocht Floyd Hille ter hoogte van de middellijn een vrije trap nemen, zag de keeper te ver voor zijn goal staan, en gedragen door de wind verdween de bal achter de verbouwereerde Nicolaas van Teeffelen: 3-0.

Met nog twintig minuten te spelen begonnen de bezoekers beter te voetballen en probeerden zij nog voor een slotoffensief te zorgen. Maar onder aanvoering van het  sterk spelende centrale verdedigingsduo, Floyd Hille en  Jeffrey Prinsse, gaf IJmuiden niets meer weg. Vlak voor tijd redde Pancratius de eer. Danny Hijzelendoorn scoorde de 3-1.

Door de winst steeg IJmuiden naar de zevende plek op de ranglijst en naar de eerste plaats in de tweede periode. Pancratius handhaafde haar derde plaats, maar zag Stormvogels tot op een punt naderen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.