O-23 Cup

IJmuiden O-23 pakt nipt de kop

In poule F van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup stond nog 1 wedstrijd op de planning. Alleen IJmuiden en DSK hadden elkaar nog niet getroffen. Een wedstrijd die voor beide ploegen nog een plaats in de volgende ronde kon opleveren. Alliance ’22 zou geholpen zijn met een gelijkspel in deze wedstrijd.

Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Vlak voor het begin kreeg het hoofdveld van IJmuiden nog even een hagel bui te voortduren. Dit kwam het veld vanzelfsprekend niet ten goede. Trainer Swen van Kruiselbergen had de grootste moeite om zijn ploeg positioneel goed op het veld te krijgen. De linies speelde te ver uit elkaar waardoor IJmuiden makkelijk het middenveld over kon steken. Tot grote kansen leidde dit echter niet.

IJmuiden kwam zelfs op achterstand na een half uur spelen. De eerste mogelijkheid voor DSK was raak. Jan Koekebier kon uit een corner de 0-1 binnen koppen. Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later zette Donny Reijs de stand weer gelijk. Slordig spel en een te slappe inzet aan de kant van DSK luidde de aanval van IJmuiden in. Reijs hoefde de voorzet vanaf de rechterkant alleen maar binnen te tikken.

Na de thee kwamen de bezoekers scherp uit de kleedkamer. Vrijwel direct na de hervatting was het wederom Jan Koekebier die zijn ploeg op voorsprong zette. Met een geplaatst laag schot liet hij de IJmuiden-doelman kansloos. Helaas voor DSK duurt deze voorsprong opnieuw niet lang. Nog geen tien minuten later zag de grensrechter een overduidelijke buitenspel situatie over het hoofd en kon Daniël Vonk IJmuiden weer op gelijke hoogte brengen. Niet veel later voorkwam Sonny van der Weijden erger voor DSK door een pegel van Danny de Vent met het hoofd van de lijn te halen.

De tweede helft bleef tot het einde spannend al was er bij DSK conditioneel wel wat op aan te merken. Desondanks bleef de ploeg wel knokken voor dat ene puntje voor de eer of misschien zelfs meer. IJmuiden wenste hier niet aan mee te werken en was vastberaden om de drie punten zelf bij te schrijven. Daniel Vonk schoot simpel binnen en profiteerde van de slordigheden bij DSK, 3-2. DSK kon alleen nog maar proberen om de lange bal te spelen en hopen op een momentje van de voorhoede. Dat moment kwam er ook vlak voor het laatste fluitsignaal. Jeffrey de Vendt schatte een lange bal van de doelman beter in dan zijn concurrent. De uittrap suiterde over de verdediging heen en De Vendt kon op jacht naar de gelijkmaker. Met de handen in het haar zag heel DSK het schot gekeerd worden door de doelman. IJmuiden pakte zo de koppositie in de poule en kan gaan uitkijken naar de volgende ronde.

Alle uitslagen en standen van de ViH O-23 Cup vind je op onze competitiepagina.