Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden met ruime cijfers voorbij United/DAVO

Op sportpark Schoonenberg stond dit weekend de wedstrijd tussen IJmuiden en United/DAVO op het programma. De thuisploeg wilde de kater van een week eerder wegspoelen, terwijl de bezoekers de volle buit wilden binnenhalen om zich aan de kop van de ranglijst te kunnen nestelen.

In het eerste kwartier waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar daarna nam IJmuiden het heft in handen. Raoul van den Berghe werd in het strafschopgebied van United/DAVO geblokkeerd, maar scheidsrechter Schram wilde niet naar de stip wijzen. Na een klein half uur spelen haalde Van den Berghe alsnog zijn gram. Na een dieptepass rende hij alleen op de keeper af en scoorde de 1-0. Even later weigerde Schram wederom IJmuiden een strafschop toe te kennen. IJmuiden verzuimde voor rust afstand te nemen van de bezoekers.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. United/DAVO kon geen potten breken en IJmuiden speelde knap voetbal. Dat resulteerde in de 2-0 van Bob Schol op aangeven van Delano Post. Vlak daarna kreeg Raoul van den Berghe zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Tegen 10 man zouden de bezoekers toch wel wat terug kunnen doen? Het zat er niet in. Op aangeven van Joshua Dominggus scoorde Ian Hille de 3-0 en wederom op aangeven van Joshua Dominggus maakte Mike Kries het kwartet doelpunten vol.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.