IJmuiden houdt de punten in ‘eigen’ huis

In het stadion van Telstar speelde IJmuiden voor, hoe kan het ook anders, 1963 toeschouwers tegen het Amsterdamse VVA/Spartaan.

Al in de 1e minuut leek IJmuiden op voorsprong te komen maar het schot van Milan van Essen belandde op de paal. Daarna kwamen er de nodige mogelijkheden om te scoren maar het zat IJmuiden niet mee. In de 17e minuut scoorde Niels Stoker de 1-0 en een walk-over tegen het zwakke VVA/Spartaan werd door de toeschouwers verwacht maar dat bleek anders.

Zoals al eerder dit seizoen zakte IJmuiden na de voorsprong wat in en nadat Wesley Heeres tegen VVA/Spartaan keeper Sander v.d Boogaard aanschoot kregen de bezoekers de kans op de gelijkmaker. Dirk Jan Lorier mocht geheel vrijstaand op de 6 meterlijn inschieten maar Tom Hoogendijk voorkwam de gelijkmaker. Vlak voor rust voorkwam Sander v.d. Boogaard de 2-0 met een knappe redding op een schot van Joshua DominggusTot de rust werd er niet meer gescoord en gelet op de hoeveelheid kansen en mogelijkheden die IJmuiden creëerde mocht dit teleurstellend genoemd worden.

Vlak na rust kreeg IJmuiden de mogelijkheid om op 2-0 te komen maar het schot van Wesley Heeres ging over. IJmuiden liet niet veel meer zien en Anthony Correia maande zijn team tot ander voetbal maar tevergeefs.  VVA/Spartaan kreeg een mogelijkheid om te scoren maar het schot van Jaap Lorier ging naast en IJmuiden ontsnapte aan de gelijkmaker toen Kaja Bootsman van afstand op de lat schoot. Toch kwam IJmuiden op 2-0 door Joshua Dominggus waarna geprobeerd werd de score op te voeren maar het geloof in eigen kunnen ontbrak.

Slechte wedstrijden winnen is een kunst en dat liet IJmuiden vandaag zien. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij VVC en dan zal IJmuiden voor een goed resultaat toch echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras
Foto: Voetbal in Haarlem