Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden en HYS in evenwicht

IJmuiden won vorige week met goed voetbal met 0-2 bij de Koninklijke HFC, terwijl HYS knap gelijkspeelde met 1-1 tegen Pancratius. Twee teams in een goede flow en de opmaat voor een spannende wedstrijd op Sportpark Schoonenberg, maar dat werd het niet.

Vanaf de aftrap wilden beide teams aanvallend voetballen. IJmuiden kreeg enkele mogelijkheden om de score te openen, maar deed dat niet. HYS maakte daar dankbaar gebruik van. Nadat er in de tiende minuut, net buiten het strafschopgebied, een misverstand tussen Floyd Hille en keeper Tom Hoogendijk ontstond, kon Faruk Yurdakan de bal van 25 meter in het verlaten doel schieten: 0-1.

Snel na de openingstreffer leek IJmuiden op gelijke hoogte te komen, maar Bob Schol schoot een toegekende strafschop op de paal. IJmuiden domineerde daarna de wedstrijd, maar diverse kansen en mogelijkheden waren aan Milan van Essen, Bob Schol en Delano Post niet besteed. HYS kreeg ook kansen. Niels Stoker voorkwam op de lijn de 0-2, nadat Floyd Hille verkeerd terugspeelde op Tom Hoogendijk. IJmuiden speelde de eerste helft erg aanvallend, maar was niet agressief genoeg. Iets dat de bezoekers wel waren.

Na vijf minuten in de tweede helft leek Delano Post dan toch de gelijkmaker te scoren, maar HYS-keeper Mert Bayik voorkwam dit knap. Uit de daarop volgende corner zocht Bob Schol de drone die voor de wedstrijd in de lucht hing in plaats van het net. IJmuiden ging offensiever voetballen, maar dat gaf weinig effect. Sterker nog, Faruk Yurdakan kreeg de kans op 0-2 maar schoot naast en even later weer toen Floyd Hille wederom de fout inging.

Het laatste kwartier speelde IJmuiden alles of niets en kwam op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Delano Post, nadat dat Mick Dubbelaar onreglementair in het strafschopgebied werd gestopt. In de slotfase kopte Raoul van den Berghe goed in, maar dat leverde geen doelpunt op. Dat zou, gelet op het spelbeeld, ook teveel voor IJmuiden geweest zijn.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.